Седмицата в абсурди (28 май - 1 юни)

2791
Седмицата в абсурди (28 май - 1 юни)
Снимка: Колаж (Getty Images/Guliver)

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 28 май

В БОЛНИЦИТЕ Е ПЪЛНО СЪС СКЪПИ, НО ИЗЛИШНИ АПАРАТИ

В България има прекалено много високотехнологична апаратура за скъпо лечение и немалка част от нея е излишна, сочат данните от новата национална здравна карта. Някои от апаратите са близо два пъти повече от нужното за диагностика и лечение. Концентрацията е в по-богатите райони, а в бедните модерната техника не достига.

Коментар на Actualno.com: Явно пак някой е купувал едни апарати с едни пари и мотивът изобщо не е бил целесъобразност.

БЛИЗО 10 КОЛИ С НЕУСПЕШЕН ОПИТ ДА ПРЕЛЕТЯТ КРЪГОВО КРЪСТОВИЩЕ

Близо 10 автомобила за по-малко до две седмици са потрошени в катастрофа на едно и също място. Новоизграденото, но към момента недовършено, кръгово кръстовище при разклона за град Куклен се оказа трудна задача за мнозина шофьори. Те обвиняват институциите, защото на мястото липсвало осветление и знаци.

Коментар на Actualno.com: На готови и урегулирани кръстовища всеки може. Но те са скучни, а от АПИ много мразят скучните пътища.

Вторник, 29 май

ЗАВОДЪТ ЗА ГОРЕНЕ НА ОТПАДЪЦИ - КУП НЕЯСНОТИ И КУП ОБЕЩАНИЯ

Липсата на прозрачност като че ли е най-големият проблем около новият завод за горене на отпадъци в София. Около тази теза се обединяват противниците на проекта.

Коментар на Actualno.com: Ако чуете за проект, който се е осъществил абсолютно прозрачно и без неясноти, значи сте емигрирали в друга държава.

ЩЕ БЪДАТ ЛИ ЗАСТРОЕНИ РУПИТЕ И ЗАТВОРЕНИ САМО ЗА ПРИВИЛИГИРОВАНИ?

Бизнесмен от Петрич ще строи ваканционен комплекс в местността Рупите, близо до храма на Ванга. Според противници на проекта те планират да построят голям голям спа комплекс с 10 къщи за гости, административна сграда и голям паркинг.

Коментар на Actualno.com: Плановете за следващите проекти - казино на мястото на Рилския манастир и мол в Бачковския манастир.

НАПРАВИХА ЧАЛГА ПЕСЕН ПО СТИХОВЕ НА ВАПЦАРОВ

Попфолкът посегна на литературната класика. Пионер се оказа певицата Антонина, която възпя стихове на поета Никола Вапцаров.

Коментар на Actualno.com: А за летен хит се готви турбо кючек по Яворов.

Сряда, 30 май

ЗАРАДИ ЛИПСА НА КАДРИ: ПЕНСИОНЕРИ СТАВАТ КАМЕРИЕРИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО

Mасово наемане на пенсионери за обслужващ персонал тече в хотелите и ресторантите по морето. Това съобщи директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов.

Коментар на Actualno.com: Ние пенсионери имаме много, така че голямо бъдеще чака икономиката ни.

ПАРЛАМЕНТЪТ ЩЕ РАБОТИ ТАЗИ СЕДМИЦА С ПРОГРАМА ОТ ЕДВА 3 ТОЧКИ

По 1 точка на ден, като изключим редовният парламентарен контрол - това представлява работният график на родните депутати в следващите 3 дни.

Коментар на Actualno.com: Милите са преуморени, лятната ваканция вече няма ли да идва?

ПРИ ПРОВЕРКИ В ЗАТВОРИТЕ ОТКРИХА НЕЛЕГАЛНИ ПРЕДМЕТИ - ОТ ТЕЛЕФОНИ ДО ТЕЛЕВИЗОРИ И ХЛАДИЛНИЦИ

След направени проверки в различни затвори на страната са установени редица пропуски и нарушения. В килиите са открити различни нелегални предмети - от телефони и спринцовки до телевизори и хладилници.

Коментар на Actualno.com: И в затворите работят хора, човешко е да пропуснеш такава миниатюрна вещ като нелегален хладилник...

ГАЗ ОТ "ТУРСКИ ПОТОК" ЗА БЪЛГАРИЯ - МОЖЕ, НО ТРЪБА ОЩЕ НЕ МОЖЕ, "БЕЛЕНЕ" СЪЩО МОЖЕЛО

Енергетика – това беше основната тема, с която започнаха изявленията си премиерът Бойко Борисов и руският президент Владимир Путин по време на съвместната си пресконференция след днешната си среща в Москва.

Коментар на Actualno.com: Газ без тръба - звучи като с пръдня - боя.

Четвъртък, 31 май

СЗО: В БЪЛГАРИЯ ЖЕНИТЕ ПУШАЧИ СА ПОВЕЧЕ ОТ МЪЖЕТЕ

По данни на Световната здравна организация (СЗО) единствено в България от целия европейски регион жените пушачи са повече от мъжете.

Коментар на Actualno.com: Ако българските жени почнат и да пият повече от мъжете, съвсем ще изумим света.

ВЪПРЕКИ ВСИЧКИ МЕРКИ, И ТАЗИ ГОДИНА КАТАСТРОФИТЕ ПО ПЪТИЩАТА СА ПОВЕЧЕ ОТ МИНАЛАТА

Тежките пътнотранспортни произшествия, както и ранените в тях, са повече, отколкото през миналата година, сочи официална статистика.

Коментар на Actualno.com: То не бяха наредби, нови правила, законодателни промени... И всичко това, направено с толкова ум и ефект, че катастрофите отново се увеличават и войната по пътищата продължава с пълна сила.

СМЪРТ ГРОЗИ БЪЛГАРСКА КРАВА-БЕГЛЕЦ В СЪРБИЯ, НАПУСНАЛА ЕС НЕЛЕГАЛНО

Родните власти искат да умъртвят бременната българска крава Пенка, защото е влязла в Сърбия нелегално, т.е. е напуснала ЕС, а след това, отново нелегално, се върнала на родна земя.

Коментар на Actualno.com: Казусът е много тревожен, защото под смъртна заплаха се намира една кротка българска крава-туристка, която скоро ще става майка. Такава ли ни е политиката към туристите?! Затова призоваваме за стартиране на инициатива "Да спасим кравата Пенка!"

Петък, 1 юни

7 ГОДИНИ ТРЯБВАХА НА ПРОКУРАТУРАТА, ЗА ДА ПОЧНЕ ДЕЛО ЗА УДАВЕНО ДЕТЕ

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд четирима души за инцидент с удавено дете от Германия, станал през 2011 г. в басейна на хотел „Берлин“ на Златни пясъци.

Коментар на Actualno.com: Сега на ред е съдът - той има възможност да подобри постижението на прокуратурата и да мотае делото поне 10 години.

ГОРАНОВ: НЕ МИСЛЯ, ЧЕ НЯКОЙ Е ФАЛИРАЛ, КАТО Е ИЗТЪРКАЛ ДВЕ БИЛЕТЧЕТА

Интересна позиция по отношение на горещо дискутираните предложения за промени в Закона за хазарта изрази финансовият министър Владислав Горанов в ефира на bTV. "Не мисля, че някой е фалирал, като е изтъркал две билетчета, но и не отивам в другата крайност - за прекомерна реклама. Тази реклама е възможността да сте в ефир и да обучавате обществото (бел. ред. - днес bTV празнува 18-ти рожден ден). Ако нямате реклама, а се финансирате от нещо друго, зависимостите на медиите много ще се проявят", каза Горанов.

Коментар на Actualno.com: Тук единствено се сещаме за следния виц: "Дядо попе, грешно ли е да спя с мъж, като не сме женени? Не е грешно, чедо, ама вие не спите". Та така - да бяха две билетчетата ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com