Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Седмична прогноза за времето за 5-11 февруари 2024 г. (ГРАФИКА)

04 февруари 2024, 17:30 часа • 8031 прочитания

Новата седмица започва със силен вятър. Минималните температури ще са положителни. Вижте каква е седмичната прогноза за времето за 5-11 февруари 2024 г. 

Началото на седмицата

В началото на новата седмица ще бъде много ветровито, топло за началото на февруари, с променлива облачност, без валежи. В понеделник вятърът в Северна и Източна България ще е силен до бурен. Минималните температури ще са между 3 и 8°, а максималните - между 15° и 20°. Във вторник облачността ще намалява до предимно слънчево, вятърът ще отслабне, по-късно през деня временно ще се ориентира от югозапад. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

Още: Месечна прогноза за времето за февруари 2024 г. (ГРАФИКА)

Снимка: НИМХ

До петък

През следващите дни температурите относително ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните. В сряда облачността, средна и висока ще се увеличи, но ще остане без валежи. В четвъртък и петък вятърът в много райони временно ще стихва и на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност.

Още: Обединеното кралство се нуждае спешно от план за справяне с топлинните вълни

През уикенда

В събота със слаб югозападен вятър дневните температури ще се повишават. В по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, в източните райони - преди обяд с ниска облачност или мъгла.

Три римски чуми са свързани с резки застудявания

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес