Шамара загрижен за Станишев

7796
Шамара загрижен за Станишев

Рапизпълнителят Мишо Шамара заяви в ефира на радио К2, че властта се е опитала да му даде две години затвор за думи, които той дори не е казал в песента си „Бяло, зелено, червено”.

Той определи това като „мегатъпизъм” от страна на СЕМ  и го обясни с желанието им да се натягат на управляващите. Музикантът изрази убеждението си, че причина за раздразнението на управляващите е изразът „не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба”, а не някакво поругаване на националните ни символи. Мишо Шамара сподели, че среща голяма подкрепа в интернет.

Л. Груев: Песента на рапърите не нарушава конституционния ред

Новият Висш съдебен съвет (ВСС) ще бъде независим, той беше избран чрез демократична и открита процедура. Мнението изрази председател...

На въпрос срещу какво именно протестира с песента си, Мишо Шамара отговори, че той не е персонално против Бойко Борисов, а се противопоставя на превръщането на България в диктатура, защото усеща натиск върху „малкия човек”. Той каза, че едно извинение от страна на управляващите би свършило добра работа заради  стреса, който неговото семейство е преживяло около всичко това. Музикантът сподели, че след скандала е изпитвал страх за живота на най–близките си хора и се е притеснявал да пуска децата си на училище.

Според Шамара атаката срещу него е подхваната от хора от обкръжението на „султана” (Бойко Борисов), които просто са се натягали, но реакцията била инфантилна. Музикантът обаче каза, че на предстоящата му пресконференция в Брюксел ще обясни с ясни думи точно за какво става въпрос и освен това ще призове европейските политици за по–справедливо отношение към България. Според него най–големият проблем на сегашното управление е егоцентризма. Мишо Шамара обясни, че думите му в песента са метафора на това, в което управляващите са превърнали държавата ни, и самият той много обича своята родина, но само много глупав човек не би го разбрал така. Известният рапър каза, че преди години е работил за ГЕРБ и се е срещал лично с Бойко Борисов, но в момента тази партия тотално е загубила представа за действителността в България.

В края на своя разговор Мишо Шамара заяви, че с подкрепата си за него Сергей Станишев е постъпил правилно и той адмирира поведението му, "защото с това нещо лидерът на ПЕС е поел голям риск, но го е направил заради опазването на свободата на словото в България".

Редактор: Ивайло Кючуков

Шамара: Борисов ме погна заради "Взеха ни душите, искат и сърцата ни"

Взеха ни душите с ръце изцапани! / Не им ли стигна? Искат и сърцата ни!. Това се пее в песента на Мишо Шамара "Сърцата ни", която сп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com