X
 
 

"Шоуто на Слави" било спряно заради разследване за депутат от ГЕРБ

7681 9
Отказ от журналистически разследвания за обществени поръчки, както и това, че директорът на „Новини и актуални предавания“ в Нова телевизия Дарина Сарелска е саботирала журналистическо разследване (бел. ред. - разследване за кмета на Неделино Стоян Беширов), като е издавала информация на обекта на разследването – това е причината, заради която разследващия журналист Васил Иванов си тръгва от Нова телевизия, както и причината "Шоуто на Слави" да не бъде излъчено вчера (18 април).

Според Иванов на среща с ДАНС прокурорка от спецпрокуратурата му казала, че точно Сарелска е "къртицата" в разследването. Той дори пусна таен запис с един от шефовете на Нова - Силва Зурлева, като на записа се чува обещание Иванов да бъде подкрепен – че Сарелска е проваляла разследването.

За втори път bTV свали епизод на "Шоуто на Слави"

Тази вечер bTV не излъчи за втори път плануваното издание на "Шоуто на Слави". В самото на начало на Шоуто на екрана се появи надпис, ч...

Васил Иванов даде пример защо се случва така – за депутат от ГЕРБ, който има роднинска връзка с Дарина Сарелска. Става въпрос за Недялко Славов, който е брат на съпруга на Сарелска Мирослав т.е. неин девер. Тя е от Златоград. Славов е депутат от ГЕРБ още при първия мандат на ГЕРБ, но "прекъсва" по време на мандата на Пламен Орешарски и преди да влезе отново в сегашния парламент, става областен управител. През този период фирма на Славов печели обществена поръчка от 57 366 лева. Поръчката е с предмет за разработване и мониторг на политики на Община Златоград, както и обществено консултиране на политики. Поръчката е дадена от кмета – Радослав Янчев, който също е от ГЕРБ. Янчев е кум на Недялко Славов.

Заявявам отговорно, че този депутат от ГЕРБ - Недялко Славов, е причината за цензурата в Нова телевизия. Такива хора, "супер незаменими" за ГЕРБ, влияят на журналистите, каза Васил Иванов.

На въпрос на Actualno.com дали Нова телевизия е карала работещи за нея журналисти да пишат в подкрепа на Дарина Сарелска, Иванов отговори утвърдително. Има там четирима-петима души, които ходят заедно на море, добави Иванов. Той обяви и, че може да пусне всичко, което са си говорили с Марин Николов във Facebook Messenger относно отношението му към Сарелска.

Предисторията

Нова телевизия излезе с позиция по случая с журналиста Васил Иванов

"В последните 5 години в NOVA работи обособен екип от разследващи журналисти, носители на множество награди и автори на редица силни жу...

По думите на Слави Трифонов преди няколко дни Васил Иванов се е свързал с него и му е казал, че иска да каже някои неща, които е нямало как да каже в Нова телевизия, където работи от 14 години.

Иванов директно заяви, че от Нова телевизия „непрекъснато го спирали“ що се отнася до материали. Г-жа Дарина Сарелска ми спря пет материала, каза той. И уточни, че в момента е в предизвестие що се отнася до работата му в Нова телевизия.

Васил Иванов подчерта, че се е занимавал основно със случаи, свързани с европейски средства – оперативни програми, защото там имало особено сериозни измами. Дойде обаче 2015 година и ГЕРБ масово спечели местните избори по места, продължи журналистът, като добави, че по 200 лева на глас вървяло купуването на гласове. Две-три седмици след местните избори Даниела Сарелска ни каза, че повече не я интересуват разследвания за обществени поръчки – на мен и на другия разследващ журналист Марин Иванов. Аз си го обяснявам, защото в разследванията излизаха хора само от една партия, добави Иванов, визирайки партията на Бойко Борисов. Имах много разправии с нея във връзка с тези откази и имам записи на разговорите ни, уточни Васил Иванов. Той каза, че и организаторът на предването „Разследване“ Антон Събев не се е борил за промяна на нещата.

Журналистът каза и коя е била капката, преляла чашата. Преди 10-15 дни ми спряха пореден репортаж – за корупция в съда. Г-жа Сарелска обаче каза, че телевизията това не я интересува. Нямаше какво да снимаме, възмути се Иванов.

Иначе снощното предаване на "Шоуто на Слави" е собственост на bTV - затова самият Слави Трифонов не може да го пусне.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • badkiki до 2.2 5 badkiki до 2.2 преди 2 години Профил на трол?
  Всички медии на са едно. Ако не си разбрал това значи си много малък. Но ще пораснеш, не се притеснявай (не искам да те обидя по никакъв начин). Тези рейтинги са за да се знае коя телевизия е най-гледана следователно по нея да се пускат по манипулативните новини. Но това не е измислено от нас, а просто ни е наложено от вън. Та не си мисли че има зверска конкуренция между телевизиите. Такова животн виж още ›› о няма. Медиите са за масова манипулация на общественото мнение (за това са създадени) и се справят отлично с това. По новините - помислете си какво точно дават по тях - само отрицателни неща. Защо е въпроса. Отговорът е психология и манипулация. Това се прави откакто съществува телевизията. И според това какво ти кажат ти внушават дали една новина е хубава или лоша.
 • Македонецъ 4 Македонецъ преди 2 години Профил на трол?
  трифонов ИЗВИНИ СЕ НА НАРОДА И ПОИСКАЙ ПРОШКА ЗА ТОВА , ЧЕ И ТИ СИ ГО ЛЪГАЛ. Спират предавания хаха добре де ама някак си доста нагласено иначе добре.
 • Анонимен 3 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  Този отпадък Васил Иванов що не си такова ,,,айката ? Ебати глупостите ръси !
 • Октомври 3.1 Октомври преди 2 години Профил на трол?
  Колко по малко глупости ръси отпадъкът борисов бойко от отпадъкът васил иванов ? Просто питам ?
  : 6 !
 • badkiki 2 badkiki преди 2 години Профил на трол?
  Ами сега. Хората с власт май не разбират, че колкото повече спират нещо сами показват къде е сериозния проблем. Със сигурност, ако не бяха спирали предаването нямаше да има такъв шум. Но за България е по-добре че толкова глупав хора се намесват в нещо от което не разбират. А сега ще си сърбат попарата. А БТВ и НОВА ТВ сериозно се изложиха. Според мен сега ще изгорят на първо време всички замесени виж още ›› в историята (шефката, кмета и депутата), но важното е какво ще стане след това. Стига са ни замазвали очите. СТИГА!!!
 • чехъл 2.1 чехъл преди 2 години Профил на трол?
  А най-вероятно ще си замине само разследващия журналист. Останалото ще бъде заметено под килима.
  : 0 !
 • Хвърчикостилко 2.2 Хвърчикостилко преди 2 години Профил на трол?
  Ако си мислиш, че са толкова наивни и глупави - доста се заблуждаваш. Някак си не се връзва точно БТВ да спрат предаване уличаващо НОВА. Нещо като драмата на Бареков, с която влезна в парламента, само че друг сценарий...
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  За тези на които все още не е ясно коя партия обслужва нова тв
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 години Профил на трол?
  То пък Дългия е един "независим"! Жалко за Васил Иванов и Нова !
  : 1 !