Хиляди левове от парите за регионите най-вероятно са откраднати в Неделино

25774
Хиляди левове от парите за регионите най-вероятно са откраднати в Неделино
Снимка: Община Несебър

Скандално или нормално за българската действителност – с пари, отпуснати от кабинета Орешарски по Държавната програма за развитие на регионите, която е на стойност 500 млн. лева, е уж ремонтирана една от детските градини в Неделино след обществена поръчка, назначена от кмета на населеното място Стоян Беширов.

Ремонтът е на стойност 40 хил. лева, но се оказва, че всъщност няма истинска подмяна, а е направена фиктивна. Екип на Нова телевизия, начело с разследващия журналист Васил Иванов, бележат дограмата, за да видят дали ще бъде подменена. Оказва се, че след завършване на обществената поръчка белезите си стоят. А същата дограма е сменена преди 6 години с дарение на японското посолство, докато през тази година, преди обявяването на обществената поръчка пак е имало ремонтни работи, но лично водени от кмета. На всичкото отгоре спечелилата търга фирма към момента на получаването на поръчката е с нула работници. За цялостен ремонт на цялата детска градина по Програмата за развитие на регионите всъщност са отделени 500 хил. лева.

Термална вода бликна в Неделино

След направени сондажи през седмицата в Неделино бликна минерална вода. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян кметът на...

Две седмици след разговора на екипа с кмета на Неделино Стоян Беширов в Нова телевизия бе получено писмо, в което той информира, че е назначил комисия от свои подчинени да проверят случая. Комисията излиза със заключение, че всичко е наред и двойно финансиране при ремонта на детската градина няма.

Министерството на финансите разполага с документите за ремонта на градината и по-точно за подмяната на дограмата. Според Васил Иванов в момента има опити протоколът „да се мине по линия частична подмяна на дограмата”. Протоколите взеха да се правят сега – след плащане на поръчката от държава и след свършен факт, посочи журналистът.

Случаят вече се проверява от прокуратурата.

Снимка: Архив

Бент ще спасява Неделино от нов воден режим

Приключи изграждането на бента на реката в неделинското село Крайна. Това съобщи за Радио „Фокус” – Смолян кметът на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян