Ще има ново извънредно заседание на парламента

843
Ще има ново извънредно заседание на парламента
Снимка: БГНЕС

Изпълняващият длъжността председател на парламента Димитър Главчев свиква извънредно пленарно заседание на парламента на 18 октомври 2016 г., вторник, от 12.00 до 17.00 часа.

Разпореждането за свикване на заседанието е на основание чл. 78, т. 1 от Конституцията, съобщиха от НС.

В дневния ред на заседанието са включени проекторешение за отмяна на дългата ваканция, която самите те си гласуваха.

В парламента пак няма кворум, ГЕРБ провали заседанието* (СНИМКИ)

Народното събрание не успя да събере кворум и при трите си опита, за да започне извънредното си заседание, насрочено с подписите на БСП...

Депутатите ще разгледат и проекторешение за създаване на Временна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ „Белене” за периода от 2006 г. до края на септември 2016 г., довели до възникването на огромни задължения за българската страна.

В програмата са и ратифицирането на Договора за залог върху трежъри сметката между България и Европейския инвестиционен фонд за изпълнението на Инициативата за малки и средни предприятия по Оперативна програма „Инициатива за малки и средни предприятия” 2014-2020, както и второто четене на промени в Закона за военната полиция.

Предвижда се народните представители да обсъдят и проекторешение във връзка с Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Канада, от една страна, и Европейския съюз и неговите държави- членки, от друга страна, както и проекти на решения за промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Първо гласуване на промени в Закона за акцизите и данъчните складове, в Закона за задълженията и договорите и на промени в Изборния кодекс също са в дневния ред на извънредното заседание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com