Симеон Славчев: Движението на каруци е сериозна предпоставка за ПТП

6642
Симеон Славчев: Движението на каруци е сериозна предпоставка за ПТП
Снимка: Dailypress

Предлагаме пълна забрана на движението на каруци по улиците на София. Това заяви Симеон Славчев, общински съветник от Движение 21, което е инициатор на работна група за промени в наредбата за организация на движението в Столична община.

Той прогнозира, че всички политически групи ще подкрепят предложението за тотална забрана на каруците, като през септември се очаква гласуването. От октомври забраната може да бъде факт.

Дете загина при сблъсък между мотор и каруца

Осемгодишно дете почина, а друго е с опасност за живота след тежка катастрофа между мотор и каруца, станала снощи в Пловдивско. При дв...

По думите на Славчев в предаването „Преди всички“, забраната се очертава като трета тема, по която има пълен консенсус между политическите сили в Общинския съвет, след като те са единодушни за развитието на достъпна градска среда и по Плана за устойчива градска мобилност.

В мотивите на вносителите на предложението е посочено, че движението на каруци е сериозна предпоставка за пътно-транспортни произшествия по данни на Центъра за градска мобилност. В София постоянно сме свидетели каруците да се управляват от непълнолетни лица, които не познават правилата за пътното движение, освен това каруците сериозно замърсяват улиците, по които минават, изтъкна Славчев и съобщи, че 23 от 24 районни кметове са подкрепили предложението, а единствено кметът на Нови Искър е против.

Конфискацията на каруцата няма да има дисциплиниращ ефект, затова се обмисля конфискуването на конете и впоследствие предлагането им на търг, какъвто модел се прилага в Кюстендил, пише КРОСС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com