Синдикатите в МВР: Всеки нов министър правеше реформи, а нещата ставаха по-зле (ВИДЕО)

20556
Синдикатите в МВР: Всеки нов министър правеше реформи, а нещата ставаха по-зле (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

В годините на наш гръб бяха направени доста опити за реформи. Всеки един министър, който дойдеше, правеше реформи, а нещата ставаха от зле по-зле. Това сподели Илия Хрисимов - член на управителния съвет на СФС (Синдикална федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи) на МВР за Студио Actualno.

В главните дирекции на МВР свободни щатове няма - там, където са високите заплати и където е и по-спокойната работа. Докато в районните дирекции нещата са плачевни, каза още той.

Илия Хрисимов обясни, че представители на федерацията не са били поканени на разговор относно евентуални възможности за увеличение на заплатите в МВР. До думите му 20% по-високи заплати са постижими, щом управляващите прокламират социален бюджет.

На въпрос каква е причината да има протести, при положение, че МВР разполага с един от най-големите бюджети, гостът обясни, че това е логично, тъй като Министерство на вътрешните работи е и най-голямото в държавата, състоящо се от близо 50 000 души.

Във връзка с недоволството Дирекция 112 и Пожарната да излязат от структурата на МВР, Хрисимов споделя, че по-скоро проблемът е начинът, по който се опитва Министерство на вътрешните работи да направи реформата - без подробни анализи:

Започнаха засилени проверки на товарните автомобили и автобусите

От 7 до 13 февруари е в ход специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Тя се провежда под егид...

"Точка 10 на Коалиционното споразумение ясно е било записано, че всяка една промяна в министерството ще бъде направена след задълбочен анализ, показващ силните и слабите страни, както и какво трябва да се прави в Министерството на вътрешните работи. Но правителството не отговаря на основния въпрос с какво по-добро ще допринесе гражданите това извеждане".

Служителите са поставили въпроса на съвета за социално партньорство и отговорът, който са получили от правителството е бил, че все още това е идея и всичко се обсъжда. Но федерацията има опасенията, че след като приключи обсъждането обикновено се казва какво е решено и не е от значение служителите дали са съгласни.

Протестът тази неделя в триъгълника на властта ще се състои, но няма единствено да е насочен от евентуалното отделяне на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" от структурата на МВР. По думи на Хрисимов, твърде много напрежение се е натрупало в министерството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com