Синдикатите в Смолянско излизат на протест

11053
Синдикатите в Смолянско излизат на протест
Снимка: БГНЕС

На 11.12.2014г. (четвъртък) синдикалните организации на КНСБ от регион Смолян ще подкрепят националния протест пред Министерския съвет и Народното събрание под мотото: „Не на пенсионна реформа, орязваща права на българските граждани и бюджет, предлагащ единствено доживотен труд за мизерна заплата” – обяви председателят. „В КНСБ не приемаме никакво увеличение на пенсионната възраст за 2015 г., а Правителството предвижда в проектите на закони за Държавен бюджет и бюджет на ДОО за 2015 година увеличение с по 4 месеца възрастта за пенсиониране за III категория. Има обещания за увеличение с 2 месеца, но това също не ни устройва“ – допълни Капитанов.

КНСБ и КТ "Подкрепа" опипват почват за евентуални протести

Ръководствата на КНСБ и КТ "Подкрепа" ще обявят бъдещите си съвместни протестни действия след допитване до своите браншови и регионални...

Според КНСБ няма никаква сигурност, че ще се постигне изпълнение на виждането им, ако не се разбере, че работниците са гневни и всички стоят зад искането да не се пипа възрастта за пенсиониране през следващата година за всички категории труд. Синдикатите настояват за корекции в проекто бюджета на Р България за 2015 година, който според думите им е с намалени средства за отделните министерства и предвиждащ само съкращение на работни места. „Нашата позиция за реформата в пенсионната система е тя да е комплексна, предвидима и дългосрочна какъвто вариант бе постигнат в споразумението през 2010 година, подписано от министър-председател, работодатели и синдикати.

Призовавам всички синдикални членове да се включат в протестните действия! Ако на някой от синдикалните ни членове бъде попречено от работодателя му да упражни законовото си право на протест, то нека своевременно ме уведоми, за да отнесем въпросът в централата на КНСБ и Националния стачен комитет, за да бъдат предприети категорични действия“ – завърши Капитанов.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com