X
 
 

Слави Трифонов: Мисирки ли, няма такава журналистическа гилдия

15945 15
Слави Трифонов: Мисирки ли, няма такава журналистическа гилдия
Снимка: БГНЕС
"В село Банкя на мухите казват мухи, когато се ядосат псуват, обикновено на майка, а на пуйките казват мисирки. А на мисирките...казват журналисти."

Това иронично съобщение публикува във фейсбук шоуменът и бъдещ политик Слави Трифонов по повод обръщението на Бойко Борисов към група журналистки

Вижте и пълното му послание:

Добро утро, келеши и мисирки!

Най-честото обръщение в социалните мрежи в българската журналистическа среда с социалните мрежи беше именно "Добро утро, келеши и мисир...

Вече трети ден в главата ми ехти “булю-булю-булю…” Мислех си, че това са спомени от моето детство, когато баба ми Парашкева, лека й пръст, в село Горна Митрополия гонеше пуйките с цел да не й кълват доматите.

Горна Митрополия е селото, в което е роден баща ми, лека му пръст и на него, и като малък аз много често бях там.

Та, там на големите мухи казват “оводи”, когато се ядосат на магарето казват “ех, жено мъжка”, а на пуйките казват... „пуйки“.

Но това “булю-булю-булю…”, което звучи в главата ми от три дни, няма нищо общо с моето детство. То е свързано със село Банкя.

В село Банкя на мухите казват мухи, когато се ядосат псуват, обикновено на майка, а на пуйките казват мисирки. А на мисирките...казват журналисти.

Бойко Борисов има съзнание на сикаджия и език на каруцар

Думите на премиера Бойко Борисов продължават да разбунват духовете в политическия и обществен живот на България. Поредното определение...

Извинете, обърках се – всичко се преплете в съзнанието ми. Всъщност на журналистите казват мисирки. Така ги нарече министър-председателят, който е от Банкя и “булю-булю-булю…” всъщност е негов израз.

Но иронията и детските ми спомени не вървят. Защото е обидно. И тъжно. Защото няма никаква журналистическа гилдия.

Българските журналисти не реагираха като гилдия, а “булю-булю-булю…” е звукът, с който потъва честта на българските журналисти.

И наистина въобще не трябва да си задаваме въпроса “Защо сме на 111-о място по свобода на словото?”

Защото “булю-булю-булю…”!

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 9 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Не мога да разбера каква е тази пропаганда против управлението на Герб.Аз не съм политически пристрастна. Но против нито една друга партия, която е управлявала до сега няма негативно мнение.А за свободата на словото само ще кажа, че и когато Бойко Борисов гостува при Слави, въпросите бяха прекалено премерени, за разлика от обичайното поведение в шоуто. Израстнала съм с Шоуто на Слави и като цяло м виж още ›› ного харесвам творчеството му. Но това, в което се превърна напоследък е много далеч от приятно прекарано време пред телевизора. Достатъчно лоши новини гледаме в новинарските емисии, за да се натоварваме допълнително и в късните часове пред малкия екран. Не защитавам никого, но умишлено и преднамерено се изтъкват грешки на точно определени хора в управляващата партия. За това все пак са измислените изборите, за да може всеки да избере от кого иска да бъде управляван. Уморили сме се от чесане на езици без смислени действия след това.
 • Анонимен 8 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Тоя, май в последно време, от време на време, взе да казва и по нещо смислено. Още малко и ще стане за търговец на мартеници в централния подлез.
 • Анонимен 7 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  "Клекнете" на плешивия от Учиндол и тогава ще видите РЕВ и МЪКА какво са. Освен да плюе,иронизира и прочие какво е направил тоя?Каква диря ще остави тоя измекяр с неговата шайка от комплексирани драскачи в културния живот на страната? С неговите жалки изпълнения затри цяло едно поколение млади хора. Мислете хорааа.
 • Анонимен 6 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Знаеш ли Славчо, журналистите са действително мисирки. Може и да не ти харесва но е така. Аз от много време се опитвам да чуя един журанлист да види същината на въпросите за които стават последно време. Не чух такъв. Ако чуя нещо смислено то е когато този жалък жураналист се е объркал. Това ме навежда на мисълта че или са купени или две гънеки в мозъка не им се пресичат. Така че извинявай но не виж още ›› се заигравайте със събеседниците си а гледайте в корена. Стига бръщулевене и не с правете на ощипани госпожици.
 • навсякъде и по всяко време с мобилното приложение 5 навсякъде и по всяко време с мобилното приложение преди 2 седмици Профил на трол?
  Заплаха от Сибир ?
 • I caccia F-35/Stovl all’Aeronautica uno spreco di denaro pubblico 5.1 I caccia F-35/Stovl all’Aeronautica uno spreco di denaro pubblico преди 2 седмици Профил на трол?
  Марс-блок16 , 2025 !
  : 1 !
 • Ако си имам и аз фирмата в Джюнсей, 4 Ако си имам и аз фирмата в Джюнсей, преди 2 седмици Профил на трол?
  си отчитам на Бахамите , а после се иницирам-инсталирам като народен трибун , означава че съм подобен на най-големите диктаторите по поход : Хитлър нито стотинка данък си платил за печалбите от памфлета си , многомилионна бройка в Трети Райх , например . Сталин , Ленин , Мао , издателства на Народу ... със Брексит сметката Джюрсей и регистрация Бахамас , пощенскката на обичайното място : заповядай виж още ›› те ! Дребният бизинес , Бабата с 100 овцата внесени като капитал авансови в ЕТ-тото-лото , националната данъчна дотация .
 • Ано1 4.1 Ано1 преди 2 седмици Профил на трол?
  Ограничений на продажу медицинских масок не будет
  : 0 !
 • Смени си ауспух ! 3 Смени си ауспух ! преди 2 седмици Профил на трол?
  ... само че , оригиналното си е пълен с платини и палатия , докато полученото ще има ли златната такава мина вътре себе си ? Познай . Сега : сметката си е данъчната такава : за ивнестиционно злато , където продавач-търговец не начислява ДДС , при продажба се отвеждат 10% данък печалба. При паладия и платини , каквото си имаш в ауспух-оригинално оборудването , сметката такава : при покупка 20% ДДС виж още ›› , после 10% печалба при продажба , плюс разлика покупка-продажба - обичайната по следната ставка , 6% сделка + 1.5% обслужването на сделка , тоест вземане-връщане около 15% . Или още веднъж на-кратко : 20% + 10% + 15% ...
 • Анонимен 2 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  драскача Беленски е най-голямата мисирка в актуално, на хранилка от червените.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  ах ти герберско тролче !!!!
  : 3 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Какви журналисти в България бре Славе, та това са Джурналя, лизачи на дебели и нас@рани управленски задници ! Кой журналист ще се осмели да зададе на Келеша въпроса - колко той заработва от куфарчетата, които пристигат при него на конвеер ? Има един сайт(афера), където разследват яко (като самоубийци готови за сепуко !), май че други няма, другото е слугинска паплач !
 • Който маркирал абонат , който маркирал систем, който маркирал джакпот : 1.1 Който маркирал абонат , който маркирал систем, който маркирал джакпот : преди 2 седмици Профил на трол?
  всичките ще се обслужат - първи клас при ликвидация онези редов(-м)ниците , вторият клас вече по-малко защитеното , а именно Джаки , джакпотове-джакпотбе , които най-много са си потели за Джаките и Джакото . На трето мяста , вече влизаме в обикновеното търкане , нито системна , нито абонатното , нито обезпеченото ! Там големите спечеливчите от новата национална лотария за новата националната полит виж още ›› ика ще се изплатят в замяна : при замяна хъм 10% , хем 10% за другото , по подразбиране . Тоест - хем 10 за светлата личност , хъм-подразбиране 10% входната такса ол-енклюсиф .
  : 3 !
 • Оная от снощи,кдето се развикала за 5+10% върху върналото-внесено в фирмата ... 1.2 Оная от снощи,кдето се развикала за 5+10% върху върналото-внесено в фирмата ... преди 2 седмици Профил на трол?
  вече си е глобената , заради Указ за дребното стопанство - хулиганственото не засчитане или непознаването на законният ред .
  : 3 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
  Нищо не ви се разбира бе, мисирки залупени.
  : 2 !
Нагоре