Слънцето ни се усмихва днес, до 16 градуса стигат температурите

20714
Слънцето ни се усмихва днес, до 16 градуса стигат температурите
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Слънцето ще пробие облаците и ще ни се усмихне днес. Температурите ще стигнат до 16 градуса, обещават дежурните синоптици от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. В сутрешните часове все още над западната половина от страната ще има значителна облачност, но тя ще намалее и следобед над почти цялата страна вече ще е слънчево. Максималните температури ще бъдат между 11 и 16 градуса, в София - около 15.

По Черноморието ще бъде слънчево, но хладно. Ще духа слаб западен, а следобед източен вятър. Градусите ще се вдигнат до 10, колкото ще бъде температурата и на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Очертава се топъл април, сменете часовника в нощта на 29-ти срещу 30-ти март

Слънчево, на места облачно и ветровито време. Така ще изпратим Баба Марта тази година. Последните дни на месец март се падат през уик...

Над планините ще бъде предимно слънчево, преди обед с повече облаци над масивите от Западна България, но без валежи. Ще духа до умерен северен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 10 градуса, на 2000 метра - около 3.

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще е студено с минимални температури между 0 и 5 градуса. На отделни места е възможно да се образува и слана. През деня ще духа слаб до умерен северозападен вятър и дневните температурите бързо ще се повишат - максималните ще бъдат между 15 и 20 градуса. Във вторник вятърът от северозапад ще се усили. Ще има променлива облачност, почти без валежи. Ще се задържи сравнително топло. В сряда вятърът ще се ориентира от изток-североизток, с него ще прониква по-студен въздух, в Североизточна България температурите ще се понижат. Облачността ще е предимно значителна, на отделни места, главно в западните райони, ще превали слаб дъжд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество