Слънчев бряг поиска да се отдели от Несебър

19148
Слънчев бряг поиска да се отдели от Несебър

„Съюзът на собствениците" - Слънчев бряг ще стартира преговори с държавата за пълно отделяне на курорта „Слънчев бряг" от Община Несебър и обособяването му като самостоятелна единица. Решението бе взето днес на годишното Отчетно-общо събрание на Съюза.

Като основни аргументи хотелиерите посочиха, че таксите, които Община Несебър събира, се връщат като реинвестиции в курорта в много малък размер или изобщо не се връщат.

Обсъжда се старта на изграждане на пътя за Слънчев бряг

Най-рано до две години може да започне изграждането на четирилентовия път до Слънчев бряг. Министерството на регионалното развитие раб...

"Община Несебър не проявява нужната отговорност към решаване на проблемите в „Слънчев бряг". Нещо повече комплексът е основен донор на Общината, а пътищата и алеите са в ужасно състояние, на места има участъци, които пропадат, почти няма функционираща отводнителна система, липсва озеленяване, налице са проблеми и с осветлението, всеки сезон е съпътстван с проблеми с осигуряването на обществения ред и сигурността, с шума от откритите заведения, а временните търговски обекти - т.н. сергии принизяват имиджа на курорта и качеството на цялостния туристически продукт", каза председателят на Управителния съвет на Съюза Елена Иванова.

Тя посочи, че всичко това дава достатъчно основание на хотелиерите да предложат и да настояват пред органите на властта, курортът „Слънчев бряг" да се отдели от Община Несебър и да функционира като самостоятелна единица със собствено управление и правила.

"Незаинтересоваността на Община Несебър по отношение на поддръжката и стопанисването на инфраструктурата в зона „Изток" и липсата на адекватно решение на проблема с почти 10 годишна давност, е достатъчен аргумент в полза на това решение", заяви хотелиерът и член на Управителния съвет на Съюза Веселин Налбантов.

Според хотелиера Христо Чапкънов абсолютно наложително е законово да се дефинират и регламентират правилата за управлението на курортите, които включват организация на обществен ред и сигурност, транспортна схема, търговски и рекламни дейности, поддържка на пътища, озеленяване и осветление, сметосъбиране, сметоизвозване и др.

КФН отмени избора на директорския борд на "Слънчев браг" АД

Неразборията около директорския борд на „Слънчев браг” АД продължава, след като Комисията за финансов надзор (КФН) отмени и...

"Селищата с национално значение са населени места, които би трябвало да задоволяват национални и международни потребности в туризма за почивка, отдих, спорт развлечения и да отговарят на определени стандарти. При липса на адекватно управление това не може да се осъществи", смята Чапкънов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...