Смяна на софтуер може да затрудни преминаването през граничните пунктове

1590
Смяна на софтуер може да затрудни преминаването през граничните пунктове
Снимка: БГНЕС

От тази вечер една от системите на граничните пунктове на България ще премине на ръчен режим "поради извършване на технически процедури". Това се разбира от съобщение на Агенция "Митници", публикувано на сайта й на 23 март.

Модулът "Пътни такси и разрешителен режим" преминава от автоматична работа на ръчен режим в периода от 20:00 ч. на 8.04.2018 г. до 08:00 ч. на 10.04.2018 г.

Всяка кутия цигари ще се следи онлайн

Всяка кутия цигари с паспорт в интернет. Целта на промяната е да съдейства в битката за контрабандата. Новата система се казва "Трак ен...

За посочения период до приключване на техническите процедури обработката на пътни превозни средства ще продължи, като ще се извършва по аварийна процедура (ръчна обработка). На всички пунктове за посочения период пътните и винетните такси ще бъдат плащани в брой. За периода Агенция "Митници" ще подсигури допълнително служители на всички трасета за ръчна обработка на товарните автомобили при контрол на пътните такси и разрешителния режим, уверява ведомството.

Оттам се извиняват за причиненото неудобство, което може да доведе до колони чакащи автомобили и съответно загубено време за преминаващите границите на страната.

Техническите процедури са свързани с миграция на база данни към нов сървър с по-добри параметри и са част от изпълнение на дейности по Проект 8.2.1 "Предоставяне на експертиза за намаляване на натовареността на базата данни на модул ПТРР", се допълва в съобщението. Цялостното изпълнение на проекта, който включвал и други дейности, ще доведе до ускоряване на обработката на превозни средства при контрол на пътните такси и разрешителния режим, посочва агенцията в съобщението си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com