Снимката на гаврата с Кирил и Методий била монтаж

18164
Снимката на гаврата с Кирил и Методий била монтаж

Скандалната снимка на децата, които показват среден пръст на портрета на светите братя Кирил и Методий, е монтаж. Това каза началникът на образователния инспекторат във Видин Калин Нинов, предаде Стандарт нюз.

Въпросният фотос се завъртя преди дни във Фейсбук, а до образите на двамата братя се вижда част от герба на Видин. Това накарало служителите на инспектората да извършат проверка.

Нова ученическа гавра: Среден пръст за Кирил и Методий!

Гаврата с бележити личности от историята ни явно не е само ромски патент. От няколко дни социалните мрежи са взривени от снимка на две ...

"Децата не са от действащо училище във Видинско", обяви местният просветен началник. Той е събрал директорите на школата и е разпоредил децата да бъдат разпознати. В нито едно училище не са ги познали. Компютърни специалисти пък са категорични, че снимката е монтаж.

Защо и кой ги е поставил децата на фона на плакат, който може да се види във всяко българско училище, образователният инспекторат във Видин няма отговор.

Възможно е гербът на Видин да не е избран случайно за провокацията с неприличните жестове на децата, подозират местните. В града започна мъчителна кампания за събиране на средства за изграждане на паметник на двамата братя. Общинарите определиха мястото за монумента, учреден е инициативен комитет, избран е скулптурният проект след конкурс с двама участници, който да бъде реализиран, но пари във фонда така и не постъпват.

Редактор: Десислава Ушатова

Учители се извиниха за поруганите портрети

Учителите от професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич се извиниха на България, предаде Стандарт ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество