Специалисти в академичен курс представиха на ученици културното наследство на Русе

1958
Специалисти в академичен курс представиха на ученици културното наследство на Русе
Снимка: Регионален исторически музей-Русе

Завършиха занятията в рамките на Професионално ателие „Културно наследство“ на Регионален исторически музей – Русе. На финала средношколците презентираха наученото след двуседмичното си обучение в академията. Темите, които учениците представиха бяха свързани със строежа на праисторически жилища, с Римската крепост „Сексагинта Приста“, архитектурата на Русе, оръжията от бойната слава на Русе, както и основните аспекти от живота и дейността на бесарабския българин и опълченец Олимпи Панов. Директорът на музея проф. Николай Ненов връчи на момичетата и момчетата грамоти за успешното завършване на работата в ателието, както и албуми „Русе – архитектура и история“ – издание на Русенския музей.

Историческият музей в Русе отваря врати за лятната академия за средношколци

Кандидатите за лятната академия за ученици, организирана от Регионален исторически музей – Русе, все още могат да подадат своите ...

В продължение на две седмици ученици от СУПНЕ „Фридрих Шилер“, АГ „Гео Милев“, СУ „Васил Левски“ и от ПГТ „Иван П. Павлов“ изучаваха историята и културното наследство на Русе и региона. Темите от курса на обучение обхванаха периодите от Праисторията до Съвременността и се проведоха във всички девет експозиции на музея.

Професионалното ателие „Културно наследство“ реализира своята дейност вече 10 години. То привлича млади хора с отличен успех в училище, които имат траен интерес към историята. Ръководи се от музейните педагози Виктория Друмева и Магдалена Трифонова и от уредникът в отдел „Най-нова история“ Искрен Великов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com