Speed Dating: Да откриеш половинката си за 6 минути

25547
Speed Dating: Да откриеш половинката си за 6 минути

- Какво представлява Speed Dating?

Speed Dating на български означава Бързи Срещи. Десет мъже и десет жени се срещат всеки с всеки за по 6 минути. Ако симпатиите съвпаднат, разменяме координатите, (останалото зависи от тях).

- Откъде идва идеята?

За първи път Speed Dating се прави в края на 1998 година в кафе е Бевърли Хилс. Форматът бързо набира скорост по цял свят, а в България през  последните 3 години.

- Какви хора могат да се запишат?

Може да се запише всеки пълнолетен необвързан български гражданин, който отговаря на ограниченията за възраст в съответната група.

- Как става записването?

Записването става на сайта ни www.speeddating3.com, който скоро ще заменим с нов, модерен и функционален сайт www.clubr.bg. Записването за конкретно събитие ще отнема практически няколко секунди.

- Какви хора най-често се свързват с вас?

Организираме събития за хора от 23 до 50 години, разделени в четири възрастови групи. От началото на 2014 година преминаваме към 7 възрастови групи за необвързани от 21 до 58 години. Нашите клиенти са обикновено образовани хора, с интересна професия и динамичен начин на живот.

- Как протича един Speed Dating?

На сайта ни има календар на събитията за  следващите 3-4 месеца. След като изберат подходящото за тях събития, клиентите могат да се регистрират онлайн и да платят по избран от тях начин. На съответната дата и час идват на определеното място за провеждане на събитието.

В началото на бързите срещи обясняваме подробно как протича събитието, даваме на всеки специален картон, в който попълва данните си и след това води кратки записки за срещите си. Настаняваме дамите по масите, тъй като те остават на място по време на срещите, а господата се придвижват от маса на маса. Със звънче даваме начало на срещата, която продължава 6 минути. Краят на срещата оповестяваме също със звънче и господата се преместват на следващата маса. По средата на събитието правим кратка пауза. В края на вечерта всеки участник ни предава картона, на който е записал с кого иска да се срещне повторно  и при желание може да остане за по питие и неформални разговори с другите.

- Къде протичат срещите?

В различни заведения, най-често това са клубове в централната част на града.  Резервираме цялото помещение за времето, в което протичат Бързите срещи. Обикновено работим с 4-5 клуба, за да можем да можем да избираме най-добрата от наличните към дадения момент алтернативи.

- Колко са успешните двойки след като са се срещнали чрез вас?

Бъдещето на Станка Златева в ръцете на държавата

Предстои да се разреши казусът с най-добрата ни състезателка по борба за всички времена. Спортният министър Мариана Георгиева разговар...

На нас този въпрос също ни е изключително интересен, но за съжаление поради деликатността и личния характер на тази тема, е почти невъзможно да се даде твърда статистика за успеваемостта. Опосредствано сме разбрали за поне 5 двойки, които са се оженили след запознанство при нас, но по обясними причини не изискваме обратна връзка освен ако самите участници не решат да споделят с нас. Българинът все още има предразсъдъци по отношение на споделяне на информацията, че е открил половинката си чрез Бързи срещи и това обяснява, защо хората не желаят да  коментират подобен факт от личния си живот.

Можем да се позовем на световната  статистика, която  твърди , че около 5% от повторните срещи след такова събитие завършват с връзка. Досега в България ние сме провели над 100 Бързи Срещи с над 2000 участници. Съвпаденията на интерес за повторна среща между участниците варират между 15 и 20% на събитие, което при шанс за зараждане на връзка от около 5% означава, че вероятно всяко наше събитие поражда една нова връзка. Вярата, че по такъв начин правим живота на хората по-добър, ни зарежда енергия да продължаваме напред въпреки специфичните трудности, с които се сблъскваме.

- Доверяват ли ви се хората?

Доверието е нещо индивидуално и трудно дефинируемо. За него ние можем да съдим най-добре по резултатите. А към края на 2013 те са 120 проведени Бързи срещи с близо 2000 участника. Това е около 80% от всичките Бързи Срещи, проведени в България досега. На въпроса „Бихте ли дошли отново?”, 56% отговарят с твърдо „Да”, 28% - „По-скоро да”, 14% - „По-скоро не” и под 1% - „Не.” Вече почти половината от новите ни клиенти идват по препоръка от приятел, което е най-добрия показател за това, че хората ни се доверяват и харесват това, което правим.

- Защо трябва да пробваме Speed Dating?

През 2014 стартира авиолиния Белград-София

Самолетна линия между Белград и София ще стартира през следващата година. Това заяви по време на официалното си посещение у нас сръбски...

В самото начало преди 3 години се стараехме да убедим хората, че не на Speed Dating не ходят само загубеняци, които иначе не могат да си намерят гадже. Постепенно тези предразсъдъци се преодоляват и все повече хора вече разбират, че Бързите срещи са една забавна  възможност да прекараш приятно времето си и да се запознаваш  с различни други хора на твоята възраст, които също искат да завържат нови запознанства. Така че Бързи Срещи вече се превръщат в обичайна част от ежедневието на хората, които живеят забързано и динамично.

В България около 1/3 от хората са необвързани, което означава, че само в София има над 400 хиляди необвързани на възраст между 20 и 60 години! Следователно има още много хора, на които би била полезна тази форма на запознанства.

- Какви са вашите планове?

През 2014 година ще вложим много усилия за увеличаване на активността ни не само като брой събития, но и като местоположение и видове.

- Планираме да увеличим броя на повежданите Бързи Срещи от текущите 50 годишно на около 110-120 годишно, от които почти 90-95 в София, 15-20 в Пловдив и около 10 в Бургас.

Флорентино Перес прие Силвио Данаилов

Силвио Данаилов гостува на Флорентино Перес по покана на президента на "Реал Мадрид". Данаилов, който е президент на Българската федера...

- Продължаваме да провеждаме редовно  Партита за необвързани на всеки 2 месеца в София, но ще организираме също толкова партита в Пловдив и Бургас.

- Наскоро започнахме новия си проект Мачмейкинг, с който допълваме  кръга от възможните начини за запознанства лице-в-лице между необвързани. Мачмейкинг или Модерното сватовничество е индивидуална услуга, целяща намирането на дългосрочен/брачен партньор, съобразен с индивидуалните особености и изисквания на всеки клиент.

- За реализацията на тези амбициозни планове вече разполагаме  с енергичен екип от 11 човека, включително  четирима  психолози и сме  обединени  от искреното желание да сближаваме хората.

-  От края на 2013 година стартираме нов много  по-функционален сайт www.clubr.bg заедно с едноименна страница във Фейсбук, Туитър и др. социални мрежи.

За последните 3 години близо 5,000 човека ни се довериха  като участваха в  нашите Партита за необвързани и/или Бързи Срещи. Това ни дава увереност да очакваме през 2014 година да срещнем на наше събитие и си 10-хилядния си клиент!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com