Спират камионите над 20 тона в жегите

3357
Спират камионите над 20 тона в жегите

Въвежда се забрана за движение на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона по републиканските пътища при температури на въздуха над 35 градуса по Целзий, от 13.00 до 21.00 часа, съобщиха от пресцентъра на АПИ. Целта е да се опазят асфалтовите настилки от образуване на трайни деформации от тежкотоварния трафик и рязкото повишение на температурите през летните месеци, предаде КРОСС.

Забраната ще отпадне при прогнозни температури по-ниски от 35 градуса за 10-дневен период, но не по-рано от 01.09.2012 г.

Правят кътове за отдих по магистралите

Кътчета за отдих ще позволяват на шофьорите да почиват на магистралите по време на дълъг път. Това е една от промените в Закона за пъ...

При действие на забраната автомобилите да изчакват извън пътното платно, на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението.

Изключение ще се прави за пътни превозни средства, превозващи развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Мярката ще бъде сигнализирана с необходимите пътни знаци.

Забранява се целогодишно и движението на пътни превозни средства с животинска тяга по автомагистралите, първокласната пътна мрежа и пътищата с европейска номерация.

Обходни маршрути по направлението София - Бургас

Движението на моторни превозни средства от София към Бургас се извършва по следния обходен маршрут: Сливен - Ямбол - Саранско - Тамарин...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com