Според Стоилов има риск да не се приеме Изборният кодекс

7857
Според Стоилов има риск да не се приеме Изборният кодекс
Снимка: БГНЕС

Народното събрание продължава работа с обсъждането на Изборния кодекс. Извънредното заседание вчера се провали поради липса на кворум.

Очаква се депутатите да обсъдят искането на АТАКА да бъде приета декларация, осъждаща острите изказвания на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов.

Янаки Стоилов: Въпросът с езика за агитация е решен

Този въпрос е решен. Ние трябва да продължим с другите текстове по Изборния кодекс. Това каза пред журналисти в парламента заместник-пр...

Има риск да не се приеме Изборният кодекс. Ако още един ден или два се провалят, то тогава не би било възможно да се свърши тази работа. Тогава или действащият закон ще продължи да действа, или ще трябва да се направят някакви много малки промени н сегашния.

Това каза в ефира на Нова телевизия депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов.

Темпото беше добро преди да се стигне до тази ситуация. Очаквам днес да има дискусия, която да затвори темата, каза още той.

Според Стоилов обаче зад дискусията за езика, на който да се води предизборната кампания, се появиха други по-дълбоки проблеми и разделения. Депутатът заяви: „Много хора виждат в този преувеличен спор въпроса за съразмерното разпределяне на властта. Защото те казват - всяка една от тези парти трябва да има приблизително пропорционално влияние."

В същото време Янаки Стоилов призова да не се допускат етнически и крайни националистически явления.
За случилото се в парламента по време на дискусията по новия Изборен кодекс депутатът от БСП припомни: „Стана заради едно-две твърде непремерени изказвания на депутата на ДПС.

Да се национализира приватизираната през последните години политика, призова Стоилов

Да преодолеем плоската политика с прогресивна, призова от ефира на бТВ Янаки Стоилов от БСП. Според социалиста БСП води лява политика, ...

Изказването на Хафъзов не е случайно. Друг е въпросът дали е преценен ефектът". Според него ДПС лидерът Лютви Местан е използвал момента да отправи няколко европейски послания. Това той е направил с изказването си как европейски политици, лидери, които ще дойдат в България, ще говорят на майчиния си език и техните думи ще бъдат превеждани.

 

 

 

 

В Устава ни няма точка за амнистия, напомни Стоилов

В Устава на БСП няма точка за амнистия. Това подсказа Янаки Стоилов на Сергей Станишев по време на пресконференцията след Пленума на па...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com