Станишев: Битката за българската гора не е приключила

4820
Станишев: Битката за българската гора не е приключила

Приветстваме ветото на президента за поправките в Закона за горите. Но предупреждаваме хората, че битката не е приключила.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Видяхме, че управляващите направиха всичко възможно, за да дискредитират протеста, бяха вкарани и провокатори. Призовавам министър Цветанов да си ги прибере, коментира Станишев ситуацията от последните дни. Ще продължим да отстояваме интереса на българските граждани, на българската държава за опазване на горите, защото законът в момента е широка порта за тяхното съсипване, каза Станишев.

Ние също искаме в България да има повече ски писти, но това законово положение представляваше всъщност държавна помощ за стотици милиони левове за собствениците на ски писти и съоръжения, позова се той и на аргументите на протестиращите. От БСП виждат тактиката на властта - след протестите протакат, бавят, за да могат в крайна сметка да прокарат това, което са планирали.

Добре е да се припомни на премиера, че пътното строителство е нещо сложно и сега управляващите бягат от отговорност за забавянията в строежа на магистралите у нас, заяви Станишев по втората тема на днешния брифинг. Лидерът на БСП даде и конкретни примери за определени отсечки от пътищата, които влизат в противоречие с обещанията на това правителство за бързо и качествено строителство. Дъмпингът излиза през носа на всички ни. По-евтините цени водят до нови вложения, което става също на гърба на данъкоплатците, обясни лидерът на БСП.

Редактор: Петър Проданов

Рашидов не бил инвеститор в ски курорти

Министърът на културата Вежди Рашидов не е и никога не е бил „инвеститор в ски курорти”. Това се казва в изявление на Мини...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com