Стефан Кинарев: Санирането на сградите се изплаща за 30 години

13992
Стефан Кинарев: Санирането на сградите се изплаща за 30 години
Снимка: БГНЕС

Едно мероприятие за енергийна ефективност се изплаща за 30 години, затова трябва да има сигурност, че сградите, които ще се санират, са добре конструктивно, каза пред БНР инж. Стефан Кинарев от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране.

"Това, което ми се ще от името на колегите да кажа е, че в края на краищата едно мероприятие за енергийна ефективност се изплаща в рамките на 30 години. Това означава, че ние трябва да сме убедени, че сградата е достатъчно добре в конструктивно отношение, за да може да издържи тези 30 години и всъщност да остави достатъчно време на сградата, която да може да изплати сумите, които, макар и от държавата, са вложени за някаква полезна дейност", заяви той.

На фона на "Столипиново" Лиляна Павлова защити санирането

Като политическа истерия определи бойните призиви на Мая Манолова срещу външния заем от 16 млрд. лева, който днес ще се обсъжда в Народ...

Според Стефан Кинарев представителите на блоковете трябва да притискат общините, за да включат обследването на сградите в програмата.

"От техническа гледна точка достатъчно ясно са описани нещата, но оттам нататък по места, как общините ще се справят с тази дейност, тъй като тази дейност по обществената поръчка, по избирането на проектанти, строители, е изцяло в ръцете не общините, ми се струва , че и представителите на блоковете , които се включват в тази дейност, трябва да оказват натиск и на общините, за да не се измъкнем пак с минимални цени и някакви такива. Трябва да има задължително конструктивно обследване на сградите", допълни той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com