Стотици се поклониха пред тленните останки на Иван Ласкин (СНИМКИ)

13909
Стотици се поклониха пред тленните останки на Иван Ласкин (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

Още един символ на поколения българи си отиде. Човек, който не влизаше в рамки, но беше честен, добър, никому лошо не е сторил, готов беше да раздели залък с приятели. Той не направи никакъв компромис и до последния си ден, човек със страхотно чувство за хумор, с много ирония, човек, който винаги казваше това, което мисли. Така описаха Иван Ласкин част от хората, които дойдоха на поклонението пред обичания български актьор в храма „Св. Седмочисленици”, предаде репортер на БГНЕС.

„Много е тъжно, още един символ на поколения българи си отиде. Много умно момче беше, много талантлив“, каза министърът на културата Боил Банков. Той посочи, че се е виждало още от ученик, че има изключителни таланти.

"Такъв беше честен, прям - ние това често наричаме скандално. Не, много боли истината и повече ще ни липсват хора, които казваха истината. На мен лично той ще ми липсва. Имах нужда от такъв човек. С него ще си отиде парченце от истината на тая държава, от мъжкарлъка да можеш да го казваш. Човек, който не влизаше в рамки, но беше честен, добър, никому лошо не е сторил, готов беше да раздели залък с приятели“, каза бившият министър на културата Вежди Рашидов.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ!

"Човек, който много обичаше България и смятам, че и България много го е обичала. Просто защото той остана от малкото хора и изгоря, разбира се с тази битка по един или друг начин, верен на характера си. Той не направи никакъв компромис и до последния си ден, човек със страхотно чувство за хумор, с много ирония, човек, който винаги казваше това, което мисли и в крайна сметка годините на трудната демокрация по един или друг начин си отмъстиха, заради неговата честност и прямост", каза Ути Бъчваров.

Ласкин, един от най-харизматичните, обичани и талантливи български актьори, си отиде на 48-годишна възраст на 6 януари, след престой в тежко състояние във ВМА. Иван Ласкин остави сериозни следи, както в киното, така и в театъра. През 1986 г. детският сериал „Васко да Гама от село Рупча” го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Незабравими остават ролите му и в сериали като „Хайка за вълци” и „Дунав мост”. Играел е на сцените на Народен театър "Иван Вазов", Театър Българска Армия, Малък Градски Театър "Зад канала" и много други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com