Студентите от Велико Търново спират с окупацията и пренасят протеста на улицата

38687
Студентите от Велико Търново спират с окупацията и пренасят протеста на улицата

След като „Ранобудните студенти” от Софийския университет „Св. Климент Охридски” се отказаха от ефективната окупация на университета и обявиха, че продължават с активни протестни действия извън Ректората и запазват само символично окупацията, колегите им от Великотърновския университет решиха да последват примера им.

Студентите от ВТУ припомнят, че зала 321 в университета в старопрестолния град е била окупирана преди месец, но че не е възможно окупацията да продължи вечно, а и това не е нужно. „Доказахме, че във Велико Търново има будни студенти, готови да се борят за бъдещето на България. Като такива ние направихме това, което можехме да сторим – прибегнахме до мерки, които привлякоха вниманието на цялото общество в името на общото благо. Сега съпротивата ни приема нова форма. Подготовката за този процес започна още на 20 ноември, когато организирахме протест пред сградата на Общината. Обществото се събуди. Затова излизаме от 321 аудитория, но пренасяме действията си на улицата в търсене на повече съмишленици”, пишат студентите.

Ивайло Динев, "Ранобудните студенти": Следващото правителство ще бъде чудовище

Ивайло Динев е един от организаторите на окупацията на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и част от "Ранобудните студенти". Т...

Изрично подчертаваме, както в декларацията си, че оставка на настоящото правителство и нови избори за нас не са самоцел, но е начин управляващите да поемат отговорност за неадекватната политика, която водят. Проблемите в страната ни няма да се решат с нея, тъй като са много по-дълбоки. Държавата ни се превърна в олигархична структура, която обслужва единствено личностни интереси, а кризата на партийно-политическата система достигна своя апогей. Ние, Ранобудните студенти от ВТУ, не се борим за политически дивиденти и финансови облаги. Това, което искаме, е да живеем в нормална държава, в която да учим, да работим и да създаваме семейства. Искаме да останем в родината”, завършва съобщението на студентите от ВТУ. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com