Светлинно шоу за откриването на Дунав мост 2

17318
Светлинно шоу за откриването на Дунав мост 2

Дунав мост 2 ще бъде открит със светлинно шоу, подобно на това в австрийския град Линц и културна програма. Идеята е на австрийския посланик в София Герхард Раивегер и е била споделена по време на срещата на Росен Плевнелиев със зам.-председателя на Федералния съвет на Австрия Сузане Курц, обясни държавният глава, предаде Стандарт нюз.

Освен за откриването на инфраструктурния проект, България може да почерпи от Австрия опит и при представянето на историческите ни ценности, обясни Плевнелиев. За да покажем всеки камък и да разкажем историята му, подобно на тях ние трябва да организираме културни прояви и съпъстващи фестивали, които да представят уникалните ни паметници в подходяща светлина, допълни президентът.

Трябва и да говорим повече за успехите си, за да не ни задават повече банални въпроси за корупция, защото ние не сме най-лошите, каза още Плевнелиев.

По тази причина той се съгласи и да даде интервю, което не бе включено в програмата му, за един от най-влиятелните австрийски вестници "Ди Пресе".

Дунав мост 2 расте с 8 метра на ден

Само 160 метра делят моста между Видин и Калафат от неговото окончателно завършване, каза ръководителят на строежа - главният мениджъ...

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com