ТАСС: Протестите в България с разширен мащаб от утре

4527
ТАСС: Протестите в България с разширен мащаб от утре
Снимка: БГНЕС

Организаторите на протестите в България заявиха, че възнамеряват да разширят мащабите им. За 11-ти ден демонстрантите скандираха "мафия" и "оставка", съобщава кореспондент на ТАСС от София, цитиран от БГНЕС.

Мирните протести с искане за оставката на българското правителство и главния прокурор продължават 11-ти ден в страната. Традиционното място за събиране на протестиращите в столицата беше сградата на българската президентска администрация, където няколко хиляди души се бяха събрали в неделя. Демонстрантите продължават да скандират думите "мафия" и "оставка", не са регистрирани сериозни нарушения на реда.

СДВР: Запазете протеста мирен, оставете институциите да функционират

Нека да се запази протеста мирен, да се направи така и от организаторите, и от протестиращите. Това каза на брифинг преди минути замест...

В същото време протестиращите твърдят, че от понеделник естеството на действията им ще се промени. Както каза в интервю проф. Велислав Минеков, един от организаторите на митинга, гражданите се призовават да се съберат сутринта пред сградата на Народното събрание на страната, където ще се водят дебати за внесения вот на недоверие към правителството на премиера Бойко Борисов. Демонстрантите се надяват, че в бъдеще протестът ще се превърне в национална стачка. Освен това те искат да блокират сгради на местните съдилища.

"Разходките по улиците станаха безполезни. Те само успокояват правителството и главния прокурор. Затова решихме да променим посоката на действията", каза Минеков. Полицията призова гражданите да запазят мирния характер на протестите и да действат в рамките на действащото законодателство, като своевременно предупреждават за местата на протестите.

"В града освен протестиращите, има голям брой други граждани, които искат да отидат на работа и след това да се върнат у дома без проблеми. Независимо от политическите си възгледи, те имат и съответните права. Блокадата на кръстовищата и маршрутите на градския транспорт ще наруши правата на тези, които не протестират“, каза на брифинг в неделя Антон Златанов, заместник-директор на столичната полиция. Неделните протести продължават не само в столицата на България, но и в повечето регионални центрове в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com