Тежките ремонти по магистралите остават за септември

4061
Тежките ремонти по магистралите остават за септември
Снимка: dariknews.bg

По магистралите ще се строи до 1 юли, след това ще се продължи през септември. Юли и август са добре дошли, ще правим по 10 км ударно сега, а ще оставим тежките ремонти от септември натам, за да не се спекулира и по тази тема. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

Борисов коментира съдебната реформа, както и спекулациите, които биха се появили вследствие на предлаганите промени, както и проблемите през последните дни за застрояваните на защитените пясъчни дюни.

Цяло лято ремонти по магистралите

Цяло лято ще бъде ограничено движението по магистралите "Хемус" и "Тракия" заради ремонти. Това каза министърът на регионалното развити...

„Реформата и това, което предлагаме съдиите да бъдат избирани от съдии. Съдиите ще изберат органа си и няма кой да им се меси. Надявам се в подобни на казусите, които има пред държавата в определени моменти, съдиите, които са издали някакви съдебни решения да има орган, инспекторат, ВСС или самите те, тъй като никой от нас не смее да отправи критика към тях”. „Но например от няколко дни гледам как моите министри се гърчат заради нещо, което има решение на съда. И вместо да бъдат поканени тези съдии и да дадат отговор, защо са бутнали нашите решения и са позволили строеж, трябва да отговаряме ние. Да ги поканят, това не е намеса в съдебната власт, да кажат: „Добър ден. Това не са 100 метра пясък, това са 90. Това не е дюна така съм го видял за това съм отсъдил”, а не от сутрин до вечер министри да се чудят как да обиколят темата, че всъщност те са обжалвали, но решението е било върнато”, каза още министър-председателят.

Той посочи, че трябва да има инструмент, за да може този съдебен съвет и тези съдии да могат да обосноват решенията си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com