Телевизия News7 e в открита процедура по несъстоятелност

2762
Телевизия News7 e в открита процедура по несъстоятелност
Снимка: БГНЕС

Дружеството “Балкан Българска Телевизия” ЕАД, която държи лиценза на телевизионния канал NEWS 7, е в открита процедура по несъстоятелност.

Процедурата е открита с решение на Софийския градския съд (СГС) от 17.03.2016 г., но подлежи на обжалване в срок от седем дни от датата на вписване в Търговския регистър.

News7 и TV7: Не затваряме, готвим нова програмна схема

Журналистите от TV7 и News7 спират да работят в 15 ч в понеделник (16 март). Информацията съобщи във фаталния, петък 13 март “24 ...

С решение от същата датата в компанията е назначен синдик - Елвира Гроник Танчева. От 1 април 2014 г. фирмата е в състояние на неплатежоспособност, информира Topnovini.bg.

Собственик на “Балкан Българска Телевизия” ЕАД е “Краун Медиа” ЕАД, зад която пък седи едноименна кипърска офшорка. В официални изявления е ставало ясно, че бившият мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев е собственик и на телевизията.

Още през лятото на 2014 г. за временен синдик бе назначен Панайот Велков, но решението после бе отменено от Софийския апелативен съд.

През лятото NEWS7 бе свалена от муптиплекса, а по-късно през годината синдиците на КТБ обявиха имущество на телевизията, както и на TV7, за продажба заради непогасен кредит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com