Тениска на Стилиян Петров помага на деца с увреждания

73191
Тениска на Стилиян Петров помага на деца с увреждания

Тениска с автограф на Стилиян Петров, бивш капитан на националния отбор на България и лондонския тим Астън Вила, ще бъде продадена на благотворителен търг на Вечер на добродетелите. Събитието се организира от фондация „За Нашите Деца“ и ще се състои на 10 октомври в Sofia Event Center, Paradise Center под патронажа на британския посланик Джонатан Алън. Събитието е с мотото „Децата с увреждания мислят, че ти си различен“ и има за цел да набере средства, с които фондацията ще намери семейства на изоставени деца с увреждания, както и ще помогне с медицински и социални грижи на деца със специфични нужди.

Сред предметите на четвъртото издание на Вечер на добродетелите са още мексиканска брошка-медальон от пирамидата Кукулкан в Чичен Ица, собственост на актьора Деян Донков и последното копие на лимитиран компактдиск с театрална музика, композирана от Стефан Вълдобрев.

Тези уникални предмети и много други, които имат колекционерска стойност, са дарени от известни личности от цял свят със специална мисия – да помогнат на деца с увреждане и за да я постигнат, ще бъдат разиграни на търг от Игор Марковски по време на благотворителното събитие.

Тениската на Стилиян Петров е предоставена от Радослава Ганозова, директор Корпоративни комуникации в Актавис България, която разказва:

„Получих тази тениска от един голям човек с голямо сърце и силна воля. Човек, който въпреки личните си трудности, не е изгубил своя дух за победа, вярата си и усмивката си. Стилиян Петров ми подари тази тениска с много топлина и желание благотворителния мач в негова чест, на който Актавис беше генерален спонсор, да успее да осигури необходимото лечение на повече български деца, болни от левкемия. Тази тениска е изключително ценна за мен, но зная, че тя носи в себе си сила за живот и ще я предаде на много наранени сърца, които имат нужда от внимание, от любов. Аз вярвам в човешката добрина. Знам, че вярвате и вие.“.

Мексиканската брошка-медальон е дарена лично от актьора Деян Донков, за да подкрепи каузата на събитието и да сбъдне неговата лична надежда повече деца с увреждания да живеят в семейства. Брошката е купена е от него преди пет години при посещението му на пирамидата Кукулкан в Чичен Ица, която е смятана за културен и религиозен център на цивилизацията на древните маи. Брошката-медальон е изработена от сребро и в нея има вградено лице на индианец от кехлибар. За нея актьорът казва, че е един от любимите му предмети, защото е свързан със скъпите спомени от посещението му в Мексико.

Уникалният двоен компактдиск с театрална музика, композирана от Стефан Вълдобрев е създаден с колекционерска цел и не може да бъде намерен в музикалната търговска мрежа, това е и последното останало копие от албума. За него Стефан Вълдобрев казва, че съдържа музиката, на която е посветил най-много усилия и енергия и поради тази причина му е най-мил. Именно затова го дарява за благородната кауза на фондация „За Нашите Деца“, с надеждата да помогне на повече деца. Компактдискът е създаден през 2003 г., като обложката на корицата е нарисувана специално за албума от известния български художник и сценограф Чавдар Гюзелев. Дисковете съдържат музика към представления, играни на театралните сцени в България от 1991 г. до 2003 г. Музиката е в изпълнение на самия Стефан Вълдобрев и още около 35 известни музиканти, сред които Теодосий Спасов, Иван Лечев, Стоян Янкулов и др.

На събитието могат да бъдат закупени и много други любопитни предмети с колекционерска стойност, което ще помогне да поправим счупеното в детските очи и цели семейства да продължат да бъдат пълноценни, да живеят достойно и да допринасят за общото благосъстояние. Сред гостите на събитието ще бъдат 200 личности от академичните, културните и бизнес средите, които имат различна чувствителност към живота и искат да са част от промяната на хилядите деца с увреждания, които живеят забравени, сякаш са невидими за обществото.

Допълнителна информация за предметите и други любопитни акценти около събитието може да намерите на www.detebg.org

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com