Терзиева: Магистрала „Хемус” в момента се проектира

20073
Терзиева: Магистрала „Хемус” в момента се проектира
Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева беше на посещение в Сливен. Пред журналисти тя коментира, че държавата продължава строителството на големите пътни проекти, но за разлика от последните четири години вече се работи и за подобряване състоянието на малките пътища.

От думите й стана ясно още, че магистрала "Струма" ще бъде готова навреме, магистрала "Хемус" в момента се проектира и работата по нея никога не е спирала, информира БТА.

Терзиева: "Хемус" не е замразена, тя е приоритет

"Строителството на АМ "Хемус" продължава, обектът не е замразяван, каквито твърдения се появиха в медиите. Обектът върви по график, в...

Вече е представено трасето на магистралата пред обществеността в Плевен, а преди това на Консултативния съвет към МРР. „Целта ни е догодина по това време да имаме окончателен проект на магистралата от Ябланица до Велико Търново и да започнем поетапно строителството”, посочи ресорният министър.

По време на посещението си Терзиева и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Стефан Чайков инспектираха ремонтирания път между селата Желю Войвода и Завой в община Сливен. Трасето е напълно обновено с 1,6 млн.лв., тъй като е важна връзка между Ямбол и Сливен.

Продължението на пътя до Ямбол също е ремонтирано със средства от Публичната инвестиционна програма на правителството. Отсечката е връзка и между два първокласни пътя - І-6 – пътя за Бургас и І-7 – Ямбол - Петолъчката и не на последно място обслужва големи села в област Сливен, информира пресцентърът на МРР.

"Строителството на АМ "Хемус" продължава, обектът не е замразяван, каквито твърдения се появиха в медиите. Обектът върви по график, вече се полага и асфалт".

Това каза министърът на регионалното развитие в края на месец април, когато заедно с председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Стефан Чайков инспектираха строителството на автомагистрала "Хемус" в участъка "Шумен - Белокопитово".

Ремонтират магистралите "Тракия" и "Хемус" по празниците

Очаква се по време на предстоящите празници две да са най-натоварените места за голямото пътуване, което се очаква за предстоящите пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com