Топло и слънчево време в цялата страна

15049
Топло и слънчево време в цялата страна
Снимка: Thinkstock

Ако планирате разходка в съботния ден, няма нужда си взимате чадър. Денят ще бъде слънчев с временни увеличения на облачността над Югозападна България, но валежи не се очакват. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава "Фокус".

Вятърът ще е слаб от изток, в югоизточните райони до умерен от североизток. Максимални температури между 25° и 30°, в София 25-26°. 

Студ и дъжд през септември

Септември месец ще бъде с повече валежи и с по-ниски температури от септември 2013 година, съобщи за БГНЕС дежурният синоптик от НИМХ...

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по южното крайбрежие до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са 25° - 27°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2–3 бала, по южното крайбрежие временно до 4 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има над масивите от Югозападна България, но без валежи.

Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра – около 13°. Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com