"Тракия" се задръсти, отклониха движението

21501
"Тракия" се задръсти, отклониха движението

В периода от 16.00 до 18.00 часа движението по автомагистрала „Тракия” в посока Пловдив се отклонява от пътен възел Мирово, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Алтернативният маршрут е през Костенец, град Септември, Пазарджик – автомагистрала „Тракия”.

Във връзка със започналите строително-монтажни работи при виадукт „Вършилата“ - км 61+327, и при с. Церово - км 67+027, от автомагистрала „Тракия“, освен по автомагистралата, където е въведена временна организация на движението в ляво платно двупосочно, шофьорите могат да ползват и алтернативен маршрут.

Слагат камери преди "тапите" на "Тракия"

По разпореждане на главния секретар на МВР от днес започват да се поставят камери преди "тапите" на АМ "Тракия". Това съобщи министърът...

В посока София - Пловдив алтернативният маршрут е:

- отклоняване от АМ „Тракия“ при пътен възел „Мирово“ - по главен път I-8 София – Пловдив и се преминава през гр. Момин проход, Костенец, Белово до гр. Септември. От гр. Септември отклоняване по път III-8402 Септември – Виноградец, през с. Злокучене, с. Карабунар и с. Виноградец до пътен възел „Калугерово“ и включване в АМ „Тракия“.

В посока Пловдив – София алтернативният маршрут е:

- отклоняване при пътен възел „Калугерово“ по път III-8402 Септември -Виноградец, през с. Виноградец, Злокучене до гр. Септември. При Септември се отбива по главен път I-8 София - Пловдив през Белово, Костенец, Момин проход до пътен възел „Мирово“ и включване в АМ „Тракия“.

Алтернативен маршрут заради ремонтите на АМ "Тракия"

Алтернативно трасе, което да поотпушва тапите в участъците, които се ремонтират на магистрала „Тракия", пуснаха от Агенция &bdq...

Шофьорите ще бъдат отбивани по алтернативния маршрут при засилен трафик в участъка с ремонтираните виадукти.

Необходимо е водачите да спазват указанията на контролните органи, да карат внимателно и да спазват необходимата дистанция.

По повод на образуващите се тапи в района на 61 км на АМ „Тракия”, които са в резултат на строително-ремонтните дейности по възстановяването на виадукта в този район, бе извършена съвместна инспекция от представители на различни институции. Това каза говорителят на Областна дирекция на МВР - Пазарджик Мирослав Стоянов. В съвместната инспекция участваха представители на Агенция „Пътна инфраструктура”, на отдел „Пътна полиция” при ГД „Национална полиция”, представители на сектор „Пътна полиция” и „Магистрална полиция” при Областна Дирекция на МВР - Пазарджик. При тази инспекция, е взето решение на място да има екипи на "Пътна полиция" и „Магистрална полиция”, които при необходимост да регулират движението. Със заповед на Агенция „Пътна инфраструктура”, се въвежда забрана за всички товарни автомобили, движещи се в посока към София още от 14.00 часа днес, поради натоварения трафик в тази посока. Съвместно са предприети действия от екипи на „Магистрална полиция” при Областна дирекция на МВР в Пазарджик и Пловдив и целият товарен трафик се отбива извън автомагистрала „Тракия” по трасето в посока за град София, уточни Стоянов.

Образувалата се колона от автомобили в района на Вършилата по АМ "Тракия" е около 2-3 км и то само в платното по посока за град София. В участъка, където се извършват ремонтите - между 61 и 67 км на АМ "Тракия", движението не е спряно, автомобилите се пропускат, но с много нисък интензитет. Апелираме към шофьорите да бъдат търпеливи и ако пътуването им не е спешно да ползват обходните маршрути - слизане от магистралата на пътен възел "Мирово" и качване на пътен възел "Калугерово" за пътуващите в посока Пловдив, а за тези в посока София - слизането е при "Калугерово", а връщането на магистралата - при пътен възел "Мирово", допълни Стоянов.

Въвежда се алтернативен маршрут заради задръстванията на "Тракия"

Във връзка със започналите строително-монтажни работи при виадукт „Вършилата“ - км 61+327, и при с. Церово - км 67+027, от ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com