Убиецът на бащата на Илияна Йотова иска да бъде помилван от нея

11726
Убиецът на бащата на Илияна Йотова иска да бъде помилван от нея
Снимка: БГНЕС

Мъжът, който преди 14 години уби бащата на вицепрезидента Илияна Йотова – кмета на Сливница д-р Малин Тодоров, е поискал да бъде помилван от самата нея, съобщава в. „24 часа“.

„Това е най-големият удар, който съм получавала в живота. Баща ми беше убит във влака за Сливница. Не си позволих да изпадам в депресия, да се самосъжалявам. Каква ирония на съдбата! Преди няколко месеца дойде молба от неговия убиец да го помилвам, това е едно от моите правомощия. Помолих комисията и президента да вземат решение“, разказва Йотова.

Йотова: Европа не съзря риска от огромните маси бежанци

„Бъдещето на Европа по отношение на сигурността и отбранителния съюз е една политика, в която Европа тепърва прохожда“.&nbs...

„Вече мога да говоря по темата, защото това се случи преди пет месеца – тогава досието пристигна при мен. Нямах сили да го чета. Не искам да научавам подробности, които не съм знаела, това няма да върне татко“, коментира Йотова.

Тя признава, че не се е интересувала как е решен казусът, защото има кой да реши случая. „Досието се работи от много хора, минало е през юристите на комисията. Оттам решението е на президента, но не смятам да го питам какво е то“, категорична е вицепрезидентът.

От „Дондуков“ 2 уточняват, че става дума за много възрастен човек – подалият молба за помилване е на 87 години.

По време на убийството през 2003 г. Илияна Йотова беше начело на пресцентъра на БСП. Д-р Тодоров беше нападнат с нож във влака София-Драгоман от 74-годишния Илия Стоянов от Сливница.

Йотова не видя институционална война и атакува по всички фронтове

Не виждам война между "първите цигулки" в държавата. Видях нежелание на първите хора в държавата да бъдат държавници по време на първот...

Той пробол Тодоров неколкократно с нож и избягал, след издирване беше заловен от полицията. Кметът на Сливница беше настанен в „Пирогов“ с тежки наранявания в областта на гърдите и корема, сърцето му не издържа продължилата над три часа операция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество