Услугите по Закона за хазарта стават електронни

678
Услугите по Закона за хазарта стават електронни
Снимка: Getty Images / Guliver

Административните услуги по Закона за хазарта и наредбите към него, ще могат да се осигуряват по електронен път. Това предвиждат промени в Наредбата за документите, необходими за издаване на лицензи по Закона за хазарта, приета от правителството.

Изцяло се унифицира процедурата по електронното подаване на заявления до Държавната комисия по хазарта, с което отпада необходимостта от допълнително уреждане на въпроса в други актове, мотивират промените министрите.

Депутатите приеха промените в Закона за хазарта

Народното събрание прие промените в Закона за хазарта, предаде „Фокус”. Депутатите решиха лицензираните организатори на ха...

С цел намаляване на регулаторната и финансова тежест върху организаторите на хазартни игри няма да бъдат събирани данни, които вече са били предмет на преценка от компетентен орган.

Отпада задължението за предоставяне на списък с наименованието, типа, модификацията, броя, производствените номера на свързаните в съответната джакпот система игрални автомати.

Отпада и задължението за представяне на удостоверение, издадено от Комисията за защита на личните данни, за вписване в публичния регистър на администраторите на лични данни.

Предвид измененията на Закона за хазарта, в сила от 1 януари 2014 г., са направени редакции в текстовете на Наредбата с цел унифициране на терминологията, използвана от законодателя.

Ангел Ирибозов: Промените в Закона за хазарта крият риск от сътресения

Хазартният бизнес и практическата забрана онлайн букмейкъри да оперират на българската територия доведоха до истински взрив на недоволс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com