X
 
 

Уволниха Виктория Бехар от Нова тв заради въпроси за Делян Пеевски

14263 7
Уволниха Виктория Бехар от Нова тв заради въпроси за Делян Пеевски
Снимка: Нова телевизия
Мениджърът „Стратегическо развитие“ на новините в Нова телевизия Виктория Бехар е била освободена от поста си малко повече от два месеца, след като бе назначена на него. Според неофициална информация причината е, че на планьорка попитала новия шеф на новините Миляна Велева за отношенията ѝ депутата от ДПС Делян Пеевски. Това става ясно от материал на "Свободна Европа".

Назначението на Миляна Велева, която е бивш ръководител в ТВ 7 и Канал 3 и сестра на Зинаида Златанова, беше първата промяна на високо ниво в Нова телевизия, след като телевизията беше купена официално от братята Кирил и Георги Домусчиеви на 22 февруари. Велева оглавяваше новините на ТВ 7 в края на периода, в който медията беше под контрола на банкера Цветан Василев – от септември 2013 г. до фалита на КТБ през юни 2014 г. След това Велева стана шеф на новините на Канал 3.

Нова телевизия се разделя със Силва Зурлева?

Hoвa тeлeвизия ce paздeля c eдин oт дългoгoдишнитe cи pъĸoвoдни ĸaдpи - Cилвa Зypлeвa. Това cъoбщиxa зa Моnеу.bg изтoчници oт телевизия...

Именно заради това въпросите към нея от новите ѝ колеги за обвързаността ѝ с депутата от ДПС не закъсняват, разкриха източници от Нова тв. Това е станало по време на обща планьорка в телевизията непосредствено след встъпването ѝ в длъжност.

Към Велева е бил отправен въпрос дали с назначаването ѝ в телевизията тя е получила конкретна задача, предвид факта, че към този момент в новините работят двама души на ръководни позиции – Бехар и главният изпълнителен продуцент Даниел Чипев. Отделно от това генерален директор „Информация“ и член на мениджърския съвет е бившият генерален директор на БНТ Вяра Анкова. Велева е отговорила, че това касае само нея и собствениците на Нова, според "Свободна Европа".

Велева е била питана директно дали се асоциира с медийната политика на медиите, контролирани от Пеевски, на което тяе отвърнала, че е в гилдията от 18-годишна и през тези години е работила за много хора.

На въпрос дали смята, че политическите събития трябва да бъдат отразявани така, че медията да не се конфронтира директно с определени участници в тях, Велева е заявила, че по принцип вярва в баланса в живота. След повторното задаване на същия въпрос тя е повторила, че вярва в балансираното отразяване.

Миляна Велева става директор на новините в Нова тв

От 2 май Миляна Велева ще бъде директор "Новини и актуални предавания" на Нова телевизия, се казва в съобщение на медията. Това е първ...

По неофициална информация на "Свободна Европа", потвърдена от няколко присъстващи на тази планьорка, Виктория Бехар е задавала неудобните въпроси по темата "Пеевски". Седмица по-късно тя е уведомена, че собствениците на Нова не желаят повече да работи за тях.

Уволнението ѝ е предизвикало сериозно недоволство в нюзрума, разказват пред "Свободна Европа" работещи там. Последвали са въпроси към Велева дали е знаела предварително какво ще се случи, а тя е отговорила, че журналистите са "наемни работници" и собствениците на телевизията не им дължат обяснения.

Освобождаването на Бехар става непосредствено след като Нова телевизия би по рейтинг bTV и БНТ за отразяването на визитата на папа Франциск в България - при това със сериозна преднина! Според официалните данни, разпространени от Нова, над 5-часовият неделен ефир заради папата е привлякъл над 22% от телевизионната аудитория на възраст между 18 и 49 години, докато bTV е била с малко над 17%, а БНТ с едва малко над 5% дял.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 6 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Изненада? Случайност?Някой да се пита как така не я дадоха Нова на чехите, а именно на тези лица, които не са свързани с властта?Гаранция няма да е последната. Гаранция ще си продължаваме да си мълчим и едни лица ще ни ш...т още доста дълго време. Ние сме корави. Докато станат 45 години има време, ние сме търпеливи.
 • Анонимен 5 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  В България те уволняват, ако си от журналистите и те въздигат ако си от гъзолизачите ДЖУРНАЛЯ ! Та ще гъкнат ли нещо сега СВИНАРИТЕ (Домузите) ?
 • Анонимен 4 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Домус (Domuz) е турска дума и значи СВИНЯ ! Собствениците (Свинете) са от една порода с ПРАСЧО !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Ами така е,вероятно тази е любовница на някой,за да уволнят Бехар.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Ку@рветините не се задоволяват само с един ...
  : 1 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Че бива,ли тъй,таквиз вопросъй,не задайотся?
 • пророк ИЛИЯ 1 пророк ИЛИЯ преди 9 месеца Профил на трол?
  Празчо завладява поголовно
Последно в Актуално