В Босилеград: Българската позиция привлече вниманието на Сърбия

8568
В Босилеград: Българската позиция привлече вниманието на Сърбия
Радващо е, че вече и сръбски агенции, медии и журналисти се обаждат и ни питат къде са проблемите и за какви проблеми говорим, заяви Александър Димитров, главен организатор на Великденския фестивал в Босилеград

Радващ е интересът към Босилеград, който се получи след визитата на вицепрезидента Маргарита Попова, това каза Александър Димитров, главен организатор на Великденския фестивал в Босилеград, чийто гост тази година беше вицепрезидентът Маргарита Попова, предаде Фокус.

По думите му едва ли България ще бъде против членството на Сърбия в ЕС, но наистина трябва да се обърне внимание на това, което фактически се случва, на проблемите на българското малцинство в Западните покрайнини. „За това, което по принцип тя каза, аз само мога да я поздравя. Това е наистина едно мъжко изказване на една желязна дама”, каза Димитров.

Маргарита Попова в Босилеград

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще открие XIX международен детски Великденски фестивал, който ежегодно се провежда в Босилеград, Сър...

„Проблеми и неща, които са се натрупвали с години назад, не могат да се оправят от днес за утре, но трябва да има готовност за решение. Хубаво е, че вече и от Сърбия агенции, медии, журналисти се обаждат и ни питат - къде са проблемите, за какви проблеми говорим... Общо взето - това е радващо, защото преди нямаше такъв интерес към Босилеград и специално към българското малцинство” – каза Димитров.

„Имахме възможност да говорим и за образованието, за проблема с черквите или по-точно службата на майчин български език, за нарушенията на митницата и трудното преминаване там. Отидохме в село Извор, тя имаше възможност да посети храма „Света Троица”. Това беше много важно и аз държах да се случи, тъй като това е един уникален храм, за който, ако не се вземат мерки, може да рухне в най-скоро време” – каза Александър Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество