В Бургас също посрещат днешния празник подобаващо

14275
В Бургас също посрещат днешния празник подобаващо

След двугодишно прекъсване в Бургас отново ще се проведе тържествена заря-проверка по повод Националния празник на Република България – 3 март. Този път строят на всички части от Бургаски военен гарнизон ще бъде на площада пред „Дружество на художниците“ на ул. „Александровска“ № 22.

За тази цел площадът ще бъде украсен с жертвеници, символизиращи вечния огън, които ще бъдат запалени от факлоносци. Преди тържествената заря да започне ще бъдат почетени имената на загиналите за Свободата на България. Началото на ритуала е от 18.00 часа.

Стартира изграждането на модерен футболен комплекс в Бургас

Започва изграждането на модерен футболен комплекс в двора на СОУ „Константин Преславски" в Бургас, съобщи Агенция Фокус. Съоръже...

В 12.00 часа ще започнат ритуалите за поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на Освободителя на Бургас – ген. А. М. Лермонтов и паметниците на Руския лазарет и загиналите български възрожденци в Приморския парк и на руските освободители.

„В прослава на Свободата“ е името на втория концерт – спектакъл. Той ще се проведе навръх празника – 3 март в ж.к. „Меден рудник“ от 17.30 часа в Спортна зала „Никола Станчев“. В неговия сценарий умело се преплитат патриотични стихове, народни песни и танци, и зрелищни мултимедийни пейзажи от България.

Зрелищните представления са специален подарък от Община Бургас за всички нейни граждани в чест на 136-та годишнина от Освобождението на Република България и ще бъдат с вход свободен, информира burgasinfo.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com