В памет на Лъчезар Филипов: Професорът, който вече пътува във вселената (СНИМКИ)

13978
В памет на Лъчезар Филипов: Професорът, който вече пътува във вселената (СНИМКИ)
Снимка: Фондация „Европейски екологичен фестивал“

"В технологичния, наситен с тежки глобални нерешени проблеми 21 век, ни напусна много добър и обичан човек, известен учен, изпълнен винаги с оптимизъм и запомнящи се фантастични прогнози.

Професор Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания и технологии при БАН. Може би единственият у нас експерт, който се занимаваше с научни изследвания на тема извънземни цивилизации. Искрен приятел и на нашата фондация „Европейски екологичен фестивал“. Това обръщение до медията ни в памет на покойния професор Филипов направи представителят на фондацията адвокат Цветан Цветанов.

Отиде си проф. Лъчезар Филипов, изследовател на извънземни цивилизации

Тъжна вест поднесе днес журналистът Стойчо Керев. Той оповести кончината на професор Лъчезар Филипов от Института за космически изследв...

"Незабравим с високо професионалното си участие в нейните инициативи. Фондацията ни провежда вече над 15 години, единствения в страната международен екологичен фестивален форум,за документални филми, тв програми посветени на екологията, както и обучителни модули с участието на стотици деца от училищата в община Кърджали.

С партньорството на БЧК, МВР-Гражданска защита на населението, НПО, медии и други академични и образователни институции. В обучителните модули над десет години стотиците деца и ученици се обучават в усвояването и прилагането на практически мерки за защита при природни бедствия и аварии, оказване на първа медицинска помощ.

Децата се обучават още в защита от кибер-атаки и терористични нападения на масово посещаеми обществени сгради и места в училища, търговски и транспортни центрове. В ежегодните ни фестивални изяви за възпитаване на любов към природата и опазването на околната среда и запознаване с последиците от климатичните промени партнираше през всичките тези години - професор Лъчезар Филипов."

От фондацията пратиха до медията ни и снимки от конкретна демонстрация по посочените теми. Те са от архива на фондацията. Запечатаните моменти са от присъствието на професор Филипов на екологичния фестивал в Кърджали и завършват с топли дума за професора:

Професор от БАН: Имало е скорошен случай на НЛО в България

Преди месец и половина над квартал „Кремиковци” е видяно НЛО от свидетел. Това съобщи проф. Лъчезар Филипов от БАН, един от...

"С неговите незабравими образователни презентации и практически обучителни умения как да се използват от Космоса сателитните технологии в полза на живота на хората и нашата страна, той запленяваше детската, ученическата и младежката аудитория."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...