В самолетната катастрофа в Македония е загинал директор в Агенцията по вписванията*

10286
В самолетната катастрофа в Македония е загинал директор в Агенцията по вписванията*
Снимка: Pixabay

Директор от Агенцията по вписванията, съпругата му и двете му дъщери вероятно са сред загиналите по-рано тази вечер в Македония при самолетна катастрофа с малък частен самолет.

Става въпрос за Георги Бошнаков, Калина Корнаджиева-Бошнакова и двете им дъщери Гергана и Биляна Бошнакови са загинали при катастрофата на частна "Чесна", предаде в. "24 часа". Предполага се, че е пилотирал Бошнаков.

Бошнаков е работил като директор отдел "Внедряване и поддръжка на информационните технологии". Този отдел отговаря и за работата на критични звена като Търговския регистър.

* Впоследствие се появи информация, че става въпрос за съвпадение на имена. Освен това, въпросният Георги Бошнаков вече не работи в Агенцията по вписванията. Засега няма официално потвърждение на самоличността на хората на борда на самолета от северномакедонските власти, но по неофициална информация - намерени бордни карти, загиналият е Георги Бошнаков - бизнесмен, който се занимава с рециклиране и сметопочистване, както и семейството му - съпругата му и двете му дъщери.

"Намерени са мястото на катастрофата и самолета. За съжаление, всички на борда са загинали. Той e с немска регистрация. Собственост е на български граждани. Пилотът е очаквал да кацне у нас около 18:50. Той е казал, че заобикаля облаци, но след това връзката се е изгубила. Пилотът е български гражданин. Освен него са загинали едно дете и други двама наши сънародници. Собственикът на самолета е Георги Бошнаков", каза Христо Христов, ръководител на звеното за авиационни събития към Министерството на транспорта пред Bulgaria on Air.

Македонските отговорни органи са съобщили в България, че при опит на самолета за влизане в българското въздушно пространство, заради лоши метеорологични условия пилотът е направил завой и е искал да кацне в Скопие, но нещо е станало и самолетът е паднал южно от македонската столица Скопие, на около 35 километра. Пилотът е докладвал за силна турбуленция и ниска облачност. Самолетът е тръгнал от Охрид към София в 16:10 минути българско време, а към 17:18 часа българско време е изчезнал от радарите около връх Солунска глава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com