В Шумен организират подписка срещу добива на шистов газ

22133
В Шумен организират подписка срещу добива на шистов газ
Снимка: БГНЕС

Нов протест и подписка срещу проучването и добива на шистов газ в България ще бъдат организирани в Шумен, съобщиха на пресконференция в пресклуба на БТА в областния град представители на група, организирала протеста в една от социалните мрежи в интернет.

Шуменският поет Красимир Вардиев, студентката по бионауки в Германия Петромила Жендова и други млади хора представиха своята гледна точка за екологичните проблеми, които могат да последват след проучването за шистов и въглищен газ в Добруджа и в други райони на страната.

Протест срещу шистовия газ блокира Орлов мост

С основен лозунг: "Народът казва не на въглищния и шистов газ" над 300 души - еколози и защитници на природата се събраха днес на п...

Вардиев призова политиците да изложат преди изборите своята позиция "за" или "против" проучването и добива на шистов газ в България. Според него позиция по въпроса трябва да има и Българската православна църква. Предстоящият протест ще се състои в следващата събота или неделя, бе съобщено на пресконференцията.

Присъстващите изразиха съжаление заради факта, че на вече организиран подобен протест в областния град на 7 септември са се събрали едва 10-15 души.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com