Важно е в СУ да се преподава и да се извършва научна дейност, смятат студентите

16524
Важно е в СУ да се преподава и да се извършва научна дейност, смятат студентите

Сградата на Ректората остава окупирана, като каним колегите, преподавателите и администрацията да се върнат в Ректората и да провеждат занятията си. Това казаха представители на „Ранобудните студенти” по време на пресконференция в двора на Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, предаде „Фокус”.

През нощта „Ранобудните студенти” ще въведат контролно-пропускателния режим, който е съществувал досега. „Смятаме, че идеята на тази промяна е очевидна. Ние сме студенти в този университет и за нас е важно той да продължи да изпълнява основната си функция – в него да се преподава и да се извършва научна дейност. Съобразяваме се с всички тези хора, които очакват и имат право да вършат това тук”, казаха представителите на „Ранобудните студенти”.

Три протеста блокират столицата в сряда

Три протеста ще блокират София в сряда. Първият от тях е общостудентско шествие на „Ранобудните студенти". Те призовават своите к...

„Вчера и след повече от 14-часов дебат се обсъждаше не как да се оттеглим от Софийския университет „Св. Климент Охридски”, как да пуснем окупацията, а към каква форма да преминем, която да бъде успешна за следващите ни действия и цели. Предложението, което се прие, беше да преминем към форма, която да ни дава възможност да предприемем по-чести и силни действия навън, които да може да организираме мигновено и да имат капацитет и ресурс. Тези дебати бяха дълги не защото вътре има разрив или опозиция, а защото принципът на решенията ни е, че трябва да се гласува от всички и че всеки може да изявява мнението си. По време на обсъждането имаше над 300 студенти, всеки имаше право да изрази позицията си и много от тях го направиха.

Решението ни не може да бъде формулирано като пораженческо, а по-скоро като смяна на тактиката за борбата, която водим в момента”, казаха още представителите на „Ранобудните студенти”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com