Валерия Велева отрича да взема 1500 евро от държавата, за да ходи в Париж

7010
Валерия Велева отрича да взема 1500 евро от държавата, за да ходи в Париж

Това, което се случва в Париж, е безпрецедентно за своя мащаб. Самата изложба на българско културно наследство в Лувъра (бел. ред. – „Епопея на тракийските крале”) се очаква с огромно нетърпение. Учудвам се как може на фона на толкова голямо събитие някаква лъжа, някаква клюка да стане новината, още повече, че слухът е от Facebook. Командирована съм във вестник „Преса” така, както са командировани всички журналисти за тази изложба, подчерта заместник-главният редактор на „Преса” Валерия Велева.

Разбира се, че не е вярно, че културното министерство не ми дава 1500 евро командировъчни. А моята книга ще бъде представена заедно с още няколко книги като съпътстващо събитие. Моята книга се съфинансира от издателство „Захари Стоянов” и от мен, категорична беше Велева пред Нова телевизия.

Изложбата "Епопея на тракийските царе" се открива в Лувъра на 14 април

Седемнадесет български музея участват със свои експонати в най-голямото и престижно българско културно събитие в чужбина за 2015 г. - и...

Изясни се и откъде е тръгнала историята – от нещатния сътрудник на „Тема” Божидар Чеков. Г-н Чеков да ме беше питал мен, възмути се Велева.

Заради информацията от хора „Йоан Кукузел” се оплакаха, че за концерта, който ще изнесат в катедралата Парижката Света Богородица, няма да получат хонорар, а по 35 евро дневни командировъчни за 3 дни. Заради абсурдната ситуация хористът Георги Петров написа остър статус във Facebook и беше уволнен от хора за непристоен език.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com