Вдигат заплатите на военните от 20 февруари

14471
Вдигат заплатите на военните от 20 февруари

Военните ще получат обявеното увеличението на заплатите си на 20-и февруари. Това обяви министърът на отбраната Аню Ангелов. Той видя противоречие във факта, че скоро военните ще получат 9-процентното си увеличение на заплатата, а от офицерска легия "Раковски" готвят протести на 23-ти февруари.

"Аз съм защитник на изказването на всяко мнение, но трябва да се прави по един достоен начин. С офицерска легия "Раковски" имахме добри взаимоотношения. Не виждам те да са изразител на офицерския, сержантския и войнишкия състав в българската армия в момента. Военнослужещите ще получат своето увеличение, а те на 23-ти ще протестират срещу социалната политика на министерство на отбраната. Това е техен проблем, стига ръководството, което изцяло е от офицери от запаса, става въпрос за председателя и неговите заместници, да не проявяват политически пристрастия", заяви Ангелов, цитиран от БЛИЦ.

Пращаме военни в Мали

България да се включи в мисията на ЕС за обучение на силите за сигурността на Мали. Това гласи точка 15 от дневния ред на заседанието ...

Недоволството е заради условията за пенсиониране, срещу които министерството на отбраната се споразумя с финансовото за по високите заплати от Нова година. Аню Ангелов потвърди, че е бил искан преходен период за въвеждането на критерия възраст при пенсиониране за военните, но каза, че това би било равносилно на отлагането на по-високите заплати. "И затова беше взето това политическо решение", каза още военният министър.

По повод протестите на старозагорци срещу полигона "Змейово", министър Аню Ангелов заяви, че полигонът "Змейово" до Стара Загора не е опасен и че там не се извършва унищожаване на боеприпаси. От думите на Ангелов стана ясно, че референдум за бъдещето на полигона "Змейово" не би бил решаващ, защото в закона има ограничения за какво могат да се организират местни допитвания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com