Веселин Троянов, Check Point България: Ако компания плати откуп за открадната информация, тя скоро ще бъде атакувана отново

6319
Веселин Троянов, Check Point България: Ако компания плати откуп за открадната информация, тя скоро ще бъде атакувана отново
Снимка: Check Point България

Данните са от глобалния доклад за сигурност на Check Point и бяха представени по време на двудневната конференция А1 ICT решения, посветена на най-новите тенденции при киберзаплахите 

19.06.2023 г. София: На 15 и 16 юни 2023 г., в гр. Правец, се състоя двудневната конференция А1 ICT решения, по време на която бяха представени най-новите тенденции при киберзаплахите, както и последните механизми с новаторски дух за превенцията им.

В събитието взе участие генералният мениджър на Check Point България Веселин Троянов, който сподели последните данни от глобалния доклад за сигурност на Check Point, според който ако една компания стане жертва на кибератака и плати откуп за откраднатата информация, в над 50% от случаите тя бива атакувана отново и то в рамките на няколко месеца. Гергана Кунгалова, инженер и експерт по киберсигурност в Check Point България, разказа за предизвикателствата, пред които са изправени малките и средни предприятия в своята дигитална трансформация. Докладите за сигурност на компанията, която присъства в 88 държави и осигурява защита на близо 100 000 организации от всякакъв мащаб по света, показват че 86% от МСП компаниите нямат специализиран персонал за киберсигурност, въпреки че 75% от малките и средни предприятия признават, че успешна атака срещу компанията им би била фатална за бизнеса.

„Подходът на Check Point, не само в България, а и глобално, е малко по-различен от този на останалите компании в сектора. Ние вярваме в 360-градусовата превенция на заплахите, а не в качеството на последващите стъпки, защото колкото и да са добри те, винаги ще са компрометирани и закъснели. Бизнес моделът ни е холистичен и набляга на превенцията, за да няма нужда от догонваща реакция. Киберзащитата трябва да със стратегическа визия, а не единичен акт.“, коментира Веселин Троянов. 

Събитието бе открито от Михаил Семерджиев, старши мениджър „ICT услуги“ в A1 България, който представи разширеното портфолио от услуги на компанията, както и новите партньорства, благодарение на които А1 постоянно ускорява развитието на клиентите си с иновативни решения в сферата на киберсигурността.

„Радвам се, че темата с киберзащитата на българския бизнес вече не се повдига епизодично, а става основополагащ фактор в планирането на все повече компании, без значение от мащаба им. Вярвам, че създавайки нови и устойчиви партньорства с доказани глобални лидери в сферата на дигиталната сигурност като Check Point, ще осигурим още по-добра и комплексна услуга за клиентите ни. 360-градусовият подход към киберзащитата е стратегически при създаването на решенията на А1, с които помагаме на корпоративните си клиенти да предпазват ценните си данни, ИТ инфраструктура и устройства от кибератаки.“, сподели Михаил Семерджиев.

За Check Point Software Technologies:

Check Point Software Technologies е създадена през 1993 г. в Калифорния, САЩ, и е международен лидер в осигуряването на решения за киберсигурност за правителства, организации и крайни потребители. С близо 30-годишна история, компанията присъства в 88 държави, като повече от 6 000 експерти по сигурността осигуряват цялостна защита на близо 100 000 организации от всякакъв мащаб по света. Check Point предоставя най-консолидираните, прецизни и интуитивни продукти за управление на сигурност – защитава облачните решения, мрежите, локалната инфраструктура, крайните устройствата, управлението и съхраняването на данни на организации от всякакъв сектор. Решенията на Check Point защитават потребителите от 6-то поколение кибератаки, с водеща в индустрията степен на улавяне на зловреден софтуер. От 2020 година, ръководството на бизнеса в България поеме Веселин Троянов, който има повече от 15 години опит в IT сферата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com