Вик на отчаяние: Няма да търпим повече унижение

5115
Вик на отчаяние: Няма да търпим повече унижение
Търпението на работниците от ОЦК-Кърджали свърши и работниците са на ръба на гражданското неподчинение

Търпението на работниците от ОЦК-Кърджали свърши и работниците са на ръба на гражданското неподчинение. Хората са отчаяни и готови на всичко, за да извоюват своята справедливост. Металурзите се събраха да протестират пред сградата на "Интертръст холдинг" в София с голям транспарант с надпис: "Няма да търпим повече унижение".

"От 5 години не са ни изплащани редовно заплатите. Ако Валентин Захариев имаше доблест, щеше да дойде да говори с нас", каза един от участващите в протеста.

Чуват се скандирания "Мафия" и "Олигарси".

Служителите в ОЦК дойдоха от Кърджали с 2 автобуса и лични автомобили, разходите за консумативи са по 700 лв. за всеки един от автобусите. За момента никой от представителите на "Интертръст холдинг" не е дошъл да говори с протестиращите, а голяма част от тях и не очакват това да се случи.

Днес тече 42-ят ден от протеста на работещите.

Металурзите нямат нито едно плащане, с изключение на средствата от социалното подпомагане. Поради забавените с месеци заплати голяма част от семействата на работещите ще посрещнат Великден без средства, а някои от тях и без електричество в домовете си. От месец септември досега работодателят дължи за заплати общо 1 260 000 лева. Към момента 68 души са напуснали ОЦК. Част от тези, които все още се водят на работа в предприятието, също обмислят да напуснат, и то колективно, ако до Великден не получат дължимото. Така поне ще могат да се регистрират в Бюрата по труда и да получават обезщетение от там. КНСБ вчера съобщи, че работниците са решени дори да направят палатков лагер пред Областната управа в Кърджали.

Металурзите се пренасят в София

Протестиращите работници от Оловно-цинковия комбинат в Кърджали преместват протеста си в столицата. Те ще пристигнат в София, за да и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com