Високи температури и малко облаци за днешната събота

4005
Високи температури и малко облаци за днешната събота
Снимка: БГНЕС

Днес времето ще се задържи слънчево, с високи температури – максималните ще са между 33° и 38°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, предаде Агенция „Фокус”.

В сутрешните часове на места в източните райони ще има ниска слоеста облачност. Ще се появи слаб до умерен юг-югозападен вятър. Привечер в северозападните райони ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

Жълт код заради опасно високи температури

Жълт код е обявен за 4 септември в 13 области на страната заради опасно високи температури, съобщиха от БГНЕС. Кодът е в сила за облас...

По морския бряг през деня ще е слънчево, но в ранните сутрешни часове ще има ниска слоеста облачност. Следобед ще се появи слаб, по северното крайбрежие до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 28°-30°, температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево и топло. Следобед, главно над масивите от Западна България, ще има временни увеличения на облачността и привечер по западното старопланинско било краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа слаб, по високите и открити части – умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра – около 21°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com