ВКС върна делото срещу Мургина

7036
ВКС върна делото срещу Мургина

Върховният касационен съд (ВКС) върна делото срещу бившия изпълнителен директор на НАП Мария Мургина за ново разглеждане, съобщиха от съда.

Върховните магистрати отменят присъдата на Софийския апелативен съд, според която Мургина е призната за невинна по обвинението за принуда, за което СГС я осъди. Така ВКС връща делото за ново разглеждане от друг състав на САС.

ВКС връща делото за "козирката-убиец" във Варна, иска преразглеждане

Делото за "козирката-убиец" във Варна се връща от Върховния касационен съд върна за ново разглеждане от друг състав на Апелативен съд, ...

Апелативният съд оправда Мария Мургина, след като прокуратурата й повдигна 4 обвинения. Предишната инстанция я призна за виновна по две от тях. Магистратите от СГС ѝ дадоха 4 г. затвор за това, че в периода 16 юни 2006 г. - 20 юни 2006 г. Мургина е нарушила служебните си задължения, като дала указания на друго служебно лице в столичния НАП, за да се промени ревизионен акт на фирмата "Плевен 1999" ООД. Според съда от това са настъпили вредни последици за бюджета в размер на над 1,3 милиона лева, предаде КРОСС.

СГС призна Мургина за виновна и по обвинението, че е принудила бившия директор на Териториална дирекция на НАП в Силистра Милена Цолчовска да подаде молба за напускане. За да направи това, Мургина я заплашила, че ако не го направи, ще я уволни. За това престъпление наказанието, което съдът определи за Мургина, бе 3 г. затвор и 10 000 лева обезщетение на Цолчовска.

Решението на ВКС не подлежи на обжалване и протест.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com