Влаковете между Русе и Горна Оряховица се движат със закъснение

4116
Влаковете между Русе и Горна Оряховица се движат със закъснение

Днес, 21 януари, движението на влаковете по 4-та жп линия, в участъка между Русе и Горна Оряховица, е затруднено. Влаковете се движат със закъснения. Причината е повреда на контактната мрежа от счупен токоснемател на пътнически влак, пътуващ от Горна Оряховица за жп гара Русе разпределителна. Това съобщиха от пресцентъра на НКЖИ.

Заради престоя на влака в междугарието Янтра – Петко Каравелово, се натрупва закъснение от 111 минути (от 07.49 до 09.57 часа ).

Още 20 000 места във влаковете за празниците

БДЖ ще увеличи с допълнителни вагони съставите на повече от 35 влака, които пътуват всеки ден по основните направления в страната. Това...

От 10.05 часа до 11.25 часа аварийните екипи на НКЖИ работят за отстраняване на повредата по контактната мрежа. Констатирани са сериозни щети, поради което ще се наложи осигуряването на втори авариен прозорец за довършване на възстановителните дейности.

Към момента движението е възстановено, като влаковете преминават със свалени пантографи през участък от 400 м в междугарието Янтра- Петко Каравелово. Два пътнически влака, един бърз и един товарен влак се движат със значително закъснение. С най-голямо забавяне – 227 мин., се движи бързият влак от Русе за София.

След преминаването на международния влак от София за Букурещ, бързия влак от Русе разпределителна за София и двата пътнически влака между Горна Оряховица - Русе - Горна Оряховица, около 15.25 часа ще бъде разрешен вторият авариен прозорец. Очаква се довършителните възстановителни работи по контактната мрежа да приключат към 17.10 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com