Волен Сидеров ще съди БНТ

6841
Волен Сидеров ще съди БНТ
Снимка: Ива Иванова/ Аctualno.com

"Мога да си кажа мнението. Казах, че предаването е скучно. Защо едно предаване, което се прави с пари на данъкоплатеца, си позволява да налага цензура. Днес чета една декларация на шефа на БНТ Кошлуков, че няма да ме допуска. Това да не му е бащиния? Кошлуков и БНТ нарушават споразумението на партия "Атака", подписано със СЕМ. Така не може. Това не е държавна и обществена телевизия, каквато трябва да бъде, това е манипулатор. Лошото е, че този манипулатор се издържа с нашите пари, на данъкоплатеца. В случая имаме цензура. И сега се нарушава споразумението с "Атака" в опит да се угоди на една водеща, която кара зрителите да заспят." Така коментира скандалното си участие в предаването "Референдум" на БНТ лидерът на Атака Волен Сидеров пред журналисти в кулоарите на парламента.

По думите му жандармерията в студиото е тенденциозно поведение и полицайщина.

Вижте изцепките на Волен Сидеров в “Референдум” по БНТ (ВИДЕО)

Лидерът на "Атака" и новоизлюпен кадидат за кмет на София Волен Сидеров напомни за себе си след грандиозен скандал между него и водещат...

"Идва и жандармерия в студиото. Това е полицейщина. Какво искаха да покажат с тази жандармерия? Нищо не съм нарушавал. Нарушенията бяха от страна на водещата, която неправомерно спря предаването, спря ми и микрофона и поиска да изгони нашите поддръжници от студиото. Защо не спряха микрофона на Юлиан Ангелов? Тук имаме тенденциозно поведение. Нещата стават все по-зле - полицейщина в БНТ, цензура, спиране на достъпа ми до БНТ."

Волен Сидеров поиска водещата Добрина Чешмеджиева да му се извини, защото е спряла микрофона му и се е държала тенденциозно.

"Чешмеджиева не е тенденциозна за първи път. И друг път съм участвал в нейно предаване и съм й правил бележка, че е тенденциозна. Предаването работи с една поръчкова, частна агенция. Наливат се държавни пари в тази агенция, а договорът се крие и не се показва. Не виждам нищо ново в снощното държание на Чешмеджиева. Вярно е, че искаше да изгони привържениците ми, които бяха поканени в студиото. Тенденция очевидно имаше, но тук е въпросът е в правата, а моите права бяха нарушени."

"Вероятно ще заведа съдебни дела срещу БНТ, защото това е договор и той е нарушен. Ще се консултирам с юристи какви дела да заведа срещу ръководството на БНТ за нарушения договор.Г-н Кошлуков много иска да се хареса на соросоидите с тези патетични дела. Не може да подписваш договор и след това да го нарушаваш.", обяви още Сидеров.

Лют скандал с Волен Сидеров: Прекъснаха предаването "Референдум" по БНТ

След грандиозен скандал между водещата Добрина Чешмеджиева и лидерът на „Атака“ Волен Сидеров предаването "Референдум" по Б...

Според Сидеров трябва да се спре субсидията на държавните медии.

"Не съм пил преди предаването глупости, които се говорят за мен е нещо обичайно и се говорят от 15 години. БНР и БНТ са едни безумни предприятия, в които работят хиляди хора, изсипват се десетки милиони, за да обслужват конюнктурни интереси и се посочват хора, които са неудобни...Според мен трябва да им се спре бюджета на БНТ и БНР и те да се издържат от такси от зрителите и слушателите. Тогава ще се види колко хора искат да има такива медии, в които се излизват милиони, а накрая определени кръгчета превземат пространството и се представят за жертви - дали ще е Чешмеджиева, или Великова. Тези медии са превзети от определени кръгове, НПО-та, "Америка за България". В случая моите права бяха нарушени, Кошлуков ги наруши още веднъж, демонстрирайки права, които няма. Той не може да казва кой може да бъде в БНТ и кой не, тук направи грешка и ще си плати за нея.

"Снощното предаване "Референдум" е свалено от архива на БНТ. Защо е свалено? Защото се вижда как идват полицаи, за да ме изведат от студиото? Нямаше причина да се вика полиция освен в нейния мозък, тъй като всички стояхме на масата и говорихме. В предаването се вижда много ясно, че не съм ядосан. Аз говоря - мен може да ме прекъсват, а аз не мога да ги прекъсвам така ли? Това, че съм говорил повече или върху някой друг не може да бъде престъпление.

Сидеров благодари на Марешки, който "не ме подкрепя за първи път" и подчерта, че след участието си е получил много обаждания с добри думи и подкрепа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com