X
 
 

Временният шеф на БНР пред Actualno.com: Вече не е толкова лоша атмосферата в радиото

2129 1
Временният шеф на БНР пред Actualno.com: Вече не е толкова лоша атмосферата в радиото
Снимка: БНР
Вече не е толкова лоша атмосферата в Радиото. Това заяви изпълняващият длъжността (и.д.) генерален директор на Българското национално радио (БНР) Антон Митов пред Actualno.com.

Той сподели, че приоритетите, с които поема поста, са диалог, аргументация и обединение. Митов посочи, че днес ще се срещне с управителния съвет на БНР.

Антон Митов опроверга появилите се внушения за катастрофата със служебен автомобил, като заяви, че актът, който е получил, е на стойност 20 лева. "Бях много настинал и така се случи, че се обърнах". На въпрос дали е управлявал колата след употреба на алкохол, Митов още веднъж повтори, че глобата му е 20 лева и отбеляза: "Да не съм луд, на мен ми трябва тази шофьорска книжка".

И.д. генерален директор на БНР коментира, че обмисля варианта да заведе дела заради твърденията на някои журналисти относно пътния инцидент.

Антон Митов каза, че не вижда нищо притеснително в това синът му Борис Митов да работи в българската секция на Радио "Свободна Европа". Ще ме притеснява, ако работи в "Пик", подчерта още временният шеф на БНР.

Той заяви, че е в приятелски отношения със Светослав Костов - доскорошния ръководител на Националното радио, който вчера (17 октомври) бе освободен от длъжността с решение на Съвета за електронни медии (СЕМ). Митов отбеляза, че среща подкрепа от страна на журналистите в радиото и посочи, че заварва медията в добро финансово състояние. 

Светослав Костов

Actualno.com
припомня, че Светослав Костов заяви по-рано на нарочна пресконференция, че ще обжалва решението на СЕМ. Изрично попитан дали ще каже истината и ще обясни как така има огромни разминавания между неговата версия за спирането на програма "Хоризонт" за 5 часа на 13 септември и версията за случилото се на четирима други служители на Радиото, включително Силвия Великова и техническия директор Пламен Костов (твърдящ, че Костов му е наредил да спре сигнала на БНР), Светослав Костов отвърна, че оставя прокуратурата да си свърши работата.

Скандалът в Националното радио доведе до протести на журналисти от различни медии срещу цензурата и в подкрепа на свободата на словото.

Антон Митов работи в БНР от 1977 г. Кариерата му е свързана основно с програма „Христо Ботев“. Автор и водещ е на предаванията „Как си ти?“, „Антон Митов шоу“, „Хоризонт на вълните на младостта“. От 2013 г. е директор на дирекция "Мултимедийни програми", а от 2016 г. - на дирекция "Архивен фонд".

Още по темата може да прочетете в този материал.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Слона от Орландо 1 Слона от Орландо преди 1 месец Профил на трол?
    БНР е единственото радио в света, което трябва да спре да излъчва няколко часа, за да се разбудят неговите слушатели. Сигурен съм, че същото се отнася и за всичките 5-6 канала на БНТ, само че те не са спирали за толкова дълго. Общо взето програмите на БНТ и БНР са скучни, идейно изчерпани и приспиващи. А с милионите, които прибират от бюджета, може да се измисли наистина нещо, което да привлича вн виж още ›› иманието на човек за повече от 25 секунди, преди да го е накарало да заспи.