Всеки десети електроуред крие опасност

6578
Всеки десети електроуред крие опасност
Снимка: Thinkstock/Guliver

Всеки десети електроуред е опасен. Това показват проверките на контролните органи за тази година. От следващата седмица започват и масови инспекции на пазара на черна и бяла техника – броени дни преди коледните празници, когато се купуват и най-много уреди, съобщава Нова телевизия.

Повече покупки – повече нарушения. В дните, в които харчим най-много за техника, по традиция най-много ни лъжат и търговците.

Отговорните органи не откриха опасни уреди на пазара на черна и бяла техника

„Няма опасни уреди на пазара на черна и бяла техника у нас, но са констатирани несъответствия в маркировката на стоките и неспазв...

Покупките понякога могат да се окажат и опасни. За да не бъдем неприятно изненадани по празниците, по пътя на покупките тръгват и контролните органи. Често обаче инспекторите откриват и технически дефекти. Затова съветът е да се четат внимателно инструкциите.

Опасните уреди ще се конфискуват и унищожават от контролните органи, а търговците-нарушители ги заплашват санкции. На всеки електроуред, преминал успешно изпитванията в лабораторията, производителят може да постави маркировка – гаранция за безопасност и качество, а за потребителите – гаранция, че правата са ни защитени.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг
Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Времето не е подходящо за туризъм, тъй като облачността е много ниска. Това съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС).  Още: Внимание:...