X
 
 

ВСС: До 17 септември ще има доклади за нравствените и професионални качества на Иван Гешев

555 0
photo of ВСС: До 17 септември ще има доклади за нравствените и професионални качества на Иван Гешев
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Окончателно, пленумът на ВСС насрочи изслушването на Иван Гешев за поста главен прокурор на България за 24 октомври, пише "Правен свят".

Какво предстои?

Протести "за" и "против" кандидатурата на Иван Гешев пред ВСС (ВИДЕО)

Два протеста се събраха пред сградата на Висшия съдебен съвет. Единият е в подкрепа на номинацията на зам.-главния прокурор Иван Гешев ...

До следващия вторник (17 септември) трябва да са готови и докладите на магистратите от двете ресорни комисии за професионалните и нравствени качества на кандидата. Ще ги изготвят членовете на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към Прокурорската колегия, както и на Етичната комисия за професионалните и нравствени качества на кандидата. Те ще бъдат публикувани на сайта на ВСС.

На 9 октомври докладите ще бъдат обсъдени от Прокурорската колегия.

До 16 октомври всички неправителствени и съсловни организации, представители на висши учебни заведения, научни организации и магистрати имат възможност да зададат въпроси и становища към номинирания Гешев.

Финалното изслушване на единствения кандидат - зам.-главният прокурор Иван Гешев, за един от най-важните постове в държавата - "обвинител № 1" ще се проведе на 24 октомври от 10:00 часа в сградата на ВСС на ул. "Екзарх Йосиф" №12.

Иван Гешев все пак се нави да участва в "калната надпревара" за главен прокурор

Зам.-главният прокурор Иван Гешев е първият кандидат за нов главен прокурор, стана ясно на извънредно заседание на Висшия съдебен съвет...

Actualno.com припомня, че Гешев беше номиниран единодушно от всички 11 членове на Прокурорската колегия във ВСС. След това една след друга съсловните организации на прокурори, следователи, спецполицаи и съдебни служители изразиха своята подкрепа. И ГДБОП подкрепи Гешев за главен прокурор, като от дирекцията изразяват надежда, че той ще направи законодателни промени, без да уточняват какви.

Безпрецедентна беше и писмената подкрепа на настоящият главен прокурор Сотир Цацаров. Кандидатурата му обаче предизвика серия от протести и недоволство в гражданското общество. В основата на последния протест от 11 септември беше и порочната процедура за избор на главен прокурор. 

 

 

Провокации на протестите "против" и "за" Иван Гешев в София (СНИМКИ)

С провокация започнаха обявените протести в столицата - "против" и "за" кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. От Инициатива ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 17 септември

Овен Това е ден, в който ще може да постигнете чудеса. Трябва само да сте напълно праволинейни и да не се отклонявате със странични дейности от...